Lifestyle

Vijf tips voor de inrichting van je badkamer

By  | 

Vijf tips voor de inrichting van je badkamer

Of je nu een appartement of woning hebt gekocht, het staat vast: je zal de minst populaire ruimtes, vaak het toilet en de badkamer, ook onder handen moeten nemen. Maar hoe begin je er aan? Met vijf eenvoudige tips overwin je de moeilijkheden in renovatieland.

Basisvoorzieningen

Afhankelijk van het budget kun je zo ver gaan als je wilt om de natte ruimtes vorm te geven. Met een vrij groot budget kun je uitkijken naar het gebruik van duurzame materialen. In feite is dit altijd de beste keuze omdat het jarenlang badkamerplezier verzekert zonder zorgen. Is je budget eerder beperkt? Dan is het zorgen voor degelijke leidingen en andere materialen een prioriteit. Je kunt dan beter besparen op technologische snufjes die veel geld kosten en uiteindelijk niets bijdragen aan de structuur van je badkamer.  

Dagelijks comfort

Het dagelijks comfort hangt niet alleen samen met een moderne inrichting maar eerst en vooral met de basisvoorzieningen. Degelijke leidingen, een gekeurde elektriciteitskast, een gunstig EPC, … het zijn allemaal basiselementen die in je voordeel spelen wanneer je later beslist om het pand opnieuw te verkopen. Integendeel tot technologie, is besparen op basisvoorzieningen dus geen goed idee. Laat je voldoende adviseren en neem professionals onder de arm om leidingen en andere voorzieningen te laten leggen.

Badkamerpareltje

Het toilet en de badkamer zijn niet altijd de lievelingen van wie zelf gaat renoveren. Toch zijn ze de investering waard, want ze zorgen voor dagelijks basiscomfort. Uiteraard is het een beetje geven en nemen bij de keuze aan materialen. Richt je jouw kleinste ruimte in de woning in, dan kun je kiezen voor natuursteen maar evengoed voor porselein voor de lavabo in de wc. Beide zullen zorgen voor een mooi geheel als je het aanvult met mooi behang, een muur in je favoriete kleur, … Zo ben je op de goede weg om er een pareltje van te maken.

Fonteinkom gespot op badkamerdepot.be

Bad of douche

Ook de keuze tussen een douche of een bad is cruciaal. Is er voldoende plaats? Dan is een bad zeker een meerwaarde. Ook hier zijn keuzes ten over: ga je voor een totale wellness beleving, dan is een whirlpool top. Heb je slechts een beperkte ruimte, dan kan een hoekbad een oplossing bieden. Verken de mogelijkheden en laat je niet meteen ontmoedigen door de afmetingen waardoor het lijkt of een bad niet zal lukken.

Afwerking

Eens alle elementen in de badkamer of toilet goed zijn aangesloten, kun je met een gerust hart verder. Denk maar aan moderne tegeltjes aan de wand, een mooi behangpapier of een muur in een trendy kleur. Het kan allemaal. Daarbij misschien nog een belangrijke tip: begin net voor of tijdens de renovatie met het uitkiezen van spulletjes. Zo krijg je een mooie blend van materialen die helemaal passen binnen het concept dat je zelf hebt uitgedacht. Tot zover: Vijf tips voor de inrichting van je badkamer.