Lifestyle

Vlees eten goed en gezond

By  | 

Vlees eten: goed en gezond

Als we het hebben over bewust eten, dan wordt vlees vaak weggezet als één van de ziektemakers. Maar grappig genoeg hebben we het niet over het toenemend aantal klachten door jodiumtekorten als gevolg van plantaardige en suikervrije diëten. Interessant! Want wij houden van groenten, maarrrr… een goed stuk Ribeye van de slager – dat lusten we zeker ook wel op zijn tijd! Het moet natuurlijk wel goed zijn. Dus voor iedereen die af en toe wil genieten van een goed stuk vlees: dit is een must read! 

Proteïnerijk eten helpt bij spierherstel

Vlees bevat namelijk ook belangrijke stoffen die je nodig hebt. Weet je hoeveel bonen, noten en appelstroop je moet eten om net zoveel proteïne en ijzer binnen te krijgen als met een stukje gevogelte of rood vlees? Veel, kan ik je vertellen! Maar die stoffen helpen wel bij het herstellen en opbouwen van je spieren. Niet onbelangrijk!  De exacte hoeveelheid die je daarvan nodig hebt is voor iedereen anders, maar een ding is zeker: vlees zit vol dierlijke proteïne en is een bron van ijzers en andere mineralen. Vlees eten is dus echt ook gezond! 

Onbewerkt vlees

We gaan steeds vaker vegetarisch of zelfs vegan eten. Zelf eten we ook minder vlees.. Maar als we wel vlees eten, eten we goed vlees. Puur en onbewerkt. En dan hebben we het over bijvoorbeeld een onbewerkte steak en dus niet over de met suiker, zuur, zout en water gevulde bakken vlees met een veel te lage kiloprijs uit de supermarkt. Maar over 100% puur vlees bij een goede slager. 

Ambachtelijke slager

Ben je nu benieuwd waar je een goed stuk vlees vandaan kunt halen? Kijk dan eens op deze ambachtelijke slager van de bollensteak. De Bollensteak is ooit begonnen als horeca leverancier (topkwaliteit dus) en nu leveren ze deze restaurantkwaliteit thuis op tafel. Extra fijn: de bezorgservice is gespecialiseerd in food delivery en staat  hoog aangeschreven! 

Vlees eten goed en gezond
Vlees eten goed en gezond: foto bollensteak.nl

Tip: vlees invriezen

Houd een beetje rekening met het milieu en doe een bestelling voor meerdere weken. Het vlees krijg je bevroren thuis gestuurd en gaat direct de vriezer in. Als je het in de ochtend uit vriest kan je er in de avond al gelijk mee koken.

Hoeveel vlees mag je eten

Volgens het voedingscentrum geldt het advies dat je per persoon niet meer dan 500 gram per week aan vlees nodig hebt, waarvan maximaal 300 gram rood vlees. Dit is inclusief vleeswaren voor op brood. In de schijf van 5 wordt bijvoorbeeld onbewerkt mager vlees aangeraden. Ze adviseren ook te variëren met vis en vegetarisch. 

Bewust eten

Ben je vegan of vegetarisch en heb je deze blog toch helemaal uitgelezen: voel je niet verplicht! Iedereen kiest wat ‘ie’ eet. Wat daarbij belangrijk is, is dat je voedsel kiest op basis van kwaliteit. Houd daarbij nog een beetje rekening met onze mooie aarde en geniet! Want een gezonde maaltijd heeft te maken met de kwaliteit van je producten. Eet smakelijk, kies bewust! Voor smaak en voor jezelf!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.