Lifestyle

Vlonderplanken in de voortuin

By  | 

Vlonderplanken in de voortuin

Bij een nieuwe woning hoort natuurlijk een nieuwe tuin. Wij hebben de achtertuin inmiddels nu helemaal af YES!!!. Maar we hebben ook een voortuin. Deze moet nog  compleet  opgeknapt worden.
De voortuin ziet er als volgt uit: Aan de zijkanten staan planten en bomen. Er staat een bankje in dat van de  vorige bewoners is geweest en er is nergens licht. Verder is hij zowel grauwig al grijzig. De voortuin is totaal niet strak, eerder sloppy. Goed Ik wil dus graag een strakke voortuin.

Zo een dat als je voorbij loopt dat je dan denkt: Wauw deze mensen hebben er echt iets moois van gemaakt.

In principe hoeft de voortuin niet echt beplant te zijn. We hebben een trampoline van 3 meter die erin moet  blijven,  dus zat ik te denken om alle overige zooi er uit te laten halen en het te laten beplanken. Nu zijn vlonderplanken helemaal in. Ja ik heb er meerdere malen al over geschreven, maar ze eerder nog niet zelf aangeschaft. Ik was toen bezig met de achtertuin en daar wilde ik juist planten en tegels in.

vlonderplanken

Voortuin

Maar nu ik dus bezig ben met de voortuin ben ik me aan het oriënteren op -jawel- vlonderplanken. Nu heb je daar weer een hele boel  kwaliteiten in. Zo zijn ze van  bijvoorbeeld van hout, die zijn super mooi, maar dan zit je weer met onderhoud. Vandaar dat mijn keuze gaat  vallen op  het alternatief van de houten variant namelijk de: Composiet vlonderplanken. Houtcomposiet ziet er uit en voelt aan als echt hout, maar dit materiaal vergrijst, splintert en rot  niet.  Het behoeft  geen onderhoud en het ziet gewoon netjes en verzorgd uit. Precies wat onze voortuin nodig heeft.

Lichtjes in de voortuin

In de voortuin wil ik ook lampen. Ik wil sowieso een ant-inbraak lamp bij de voordeur, maar ook in de tuin mag het best opvallend belicht zijn. Zo zat ik te denken aan van die vierkante ledjes in de grond die dan ‘s avonds aan gaan. Daar moet ik dan weer een timer voor regelen, maar dat gaat vast goed komen. Ook vind ik het huidige bankje niet echt wat je zegt gezellig dus ook dat zal vervangen moeten worden.

Tot zover deze update over onze voortuin. Wanneer hij af is zal ik jullie dat melden.

Ps had je de blog over de achtertuin gemist? Check dan home update.

Alle inspiratie voor deze blog heb ik opgedaan bij Woodcomposiet.nl

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.