Fashion

Voor wie is een blauw licht filter bril geschikt?

By  | 

Voor wie is een blauw licht filter bril geschikt?

Even nog snel een mailtje beantwoorden voor het slapen gaan of Netflixen in bed. We worden vaker blootgesteld aan blauw licht dan vroeger. Het feit dat we te veel blauw licht zien voor het slapen gaan, leidt ertoe dat de kwaliteit van slaap voor de meeste mensen verminderd wordt. Er zijn steeds meer mensen die moeite hebben met het in slaap vallen. Dat komt vooral doordat kleine en grote schermpjes steeds meer hun plek hebben ingenomen in ons leven.

Blauw licht filteren

Heel wat apparaten produceren blauw licht. Denk bijvoorbeeld aan je smartphone of tablet. Maar ook de zon produceert dezelfde kleur licht. Kijk je nog even televisie voor het slapen gaan of werk je de hele dag in Tl-of led-verlichting? Ook dan word je blootgesteld aan blauw licht. Niet iedereen is er even gevoelig voor. Maar als je er hoofdpijn van krijgt, kan een blue light filter bril je helpen om er minder last van te hebben. En er zijn nog meer mensen die baat hebben bij het gebruik van zo’n bril.

Voor wie is een blauw licht filter bril geschikt?
Voor wie is een blauw licht filter bril geschikt? Bril gespot op montuurtjevoorjou.nl

Mensen die hoofdpijn hebben

Heb je regelmatig last van hoofdpijn? Het kan maar zo zijn dat al het felle licht van de zon een trigger voor je is. Je kunt dan goedkope zonnebrillen bestellen, zodat je geen last meer hebt van de zon. Maar als blijkt dat ook de tablet en het beeldscherm van de computer problemen veroorzaken kun je beter kiezen voor een blauw licht filter bril. Op die manier heb je minder last van het licht en kun je de kans op hoofdpijn verminderen.

Mensen die slecht slapen

Het aantal mensen dat met slaapproblemen bij de huisarts of specialist belandt, groeit al jaren. We worden ook steeds meer blootgesteld aan blauw licht. Vooral het in bed bekijken van mails of Netflixen kan een behoorlijke aanslag op je slaaphygiëne zijn. Je kunt dan een blauw licht filter bril gebruiken, zodat je er minder last van hebt. Maar een nog betere oplossing is je smartphone of tablet voor het slapengaan helemaal niet meer te gebruiken. Verban schermen uit je slaapkamer en lees liever voor het slapengaan de krant of een tijdschrift.

Oogziekte

Er is voorlopig nog geen wetenschappelijk bewijs dat blauw licht ertoe kan leiden dat je een beschadiging aan je ogen krijgt. Maar als je een oogziekte hebt, wil je je ogen graag beschermen. Een blauw licht filter bril kan je helpen die bescherming te bieden. Het blauwe licht kan op die manier het toch al broze netvlies binnendringen. Als je een blauw licht filter bril draagt, geef je je ogen meer rust en kun je minder last hebben van je oogziekte.