Lifestyle

Voorbereiden op de lente

By  | 

Voorbereiden op de lente

Gaat het dan eindelijk gebeuren? Nu al in februari een vleugje lente! Misschien is het voor jou een voorbode van dagenlang niezen door hooikoorts. Wie weet snak je er juist al maandenlang naar. Hoe dan ook, de lente staat altijd garant voor een frisse start. In de natuur is het de start van nieuw leven, in jouw huis kan dit het begin zijn van nieuwe uitdagingen. Ga jij naar een examen toe werken of moet je een deadline op je werk voltooien? Pak deze tijd aan om extra te genieten en om nieuwe projecten te starten. Laat definitief die donkere maanden achter je!

Een opgeruimd huis geeft rust in je hoofd

Wie weet ben jij wel een notoire sloddervos! Of erger jij je juist groen aan geel aan troep als je bij een ander over de vloer komt? In welke categorie je ook valt, het staat vast dat orde om je heen rust in je hoofd schept. Een goede eerste stap is dus orde om je heen creëren. Je kamer of huis hoeft niet spic en span te zijn maar probeer eens alles een nette plek te geven. Zet kastjes neer als je deze niet hebt en orden deze. Wat wil je erin opbergen? Een speciale lade voor studieboeken en aantekeningen voor het centraal examen? Of een kastje voor spelletjes die jullie vaak spelen met het gezin? Probeer een logische indeling voor jezelf te maken. Dat creëert niet alleen rust in huis, je vindt ook nog eens alles sneller terug!

Wat heb je nou eigenlijk nodig?

Je wilt het geen verzamelwoede noemen maar toch vind je dat je teveel troep in huis hebt. Zet daarom eens een kritische bril op als je gaat opruimen. Pak je iets op dat een speciale betekenis heeft? Vooral houden! Haal je iets tevoorschijn waarvan je niet eens meer wist dat je het had? Bedenk dan eens hoe erg je het nog nodig hebt. Je hoeft niet alles weg te gooien maar wie weet kun je kleding in een kledingbak doen. Spullen kun je naar de kringloopwinkel brengen. Zo hebben anderen er misschien nog wat aan! Zijn er (studie)boeken die je niet meer gebruikt? Ook die kun je gemakkelijk op internet kwijt. Er zijn genoeg lezers en studenten die ze graag van je overnemen.

lente

Welkom lente!

Schoonmaken

Velen pakken het goede weer aan om een voorjaarsschoonmaak te starten. Het loont eindelijk om ramen te lappen en het geeft een goed gevoel om in een schoon huis te leven. Wie weet vind jij het alleen wel vreselijk om schoon te maken. Je bent echt niet de enige en je hoeft je er niet voor te schamen. Heb je wat budget over en kun je een huishoudhulp gebruiken? Doe het gewoon! Voor die paar uurtjes in de week heb je enerzijds een schoon huis. Anderzijds voel jij je veel gelukkiger omdat je tijd aan andere zaken kan besteden. Dat mes snijdt dus aan twee kanten.

Een geordende omgeving, en nu?

Genieten! Geniet van de hogere temperaturen, geniet van het zonnetje. Heb je werk aan je hoofd? Maak er dan gebruik van dat je af en toe even lekker naar buiten kunt. Moet je bijvoorbeeld studeren voor dat vmbo economie examen of zit je druk op je werk met deadlines? Leg de boeken even neer of zet je pc uit en loop naar buiten. Wandel een stukje in het park bij je huis of spendeer je lunch met collega’s buiten. Pak die vitamine D uit het zonlicht met beide handen aan en neem het in je op. Je zal zien dat dit je tijdens studie- of andere drukke momenten stimuleert om je nog beter te kunnen concentreren. En dat geeft een lekker gevoel. Laat die lente maar komen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.