Lifestyle

Voordelen Elektrische fiets versus scooter

By  | 

Voordelen Elektrische fiets versus scooter

Ik heb een scooter en mijn moeder heeft een elektrische fiets. We hadden het er laatst over dat het zo fijn is om in Amsterdam deze optie van vervoer te hebben. Het is hier bijna overal betaald parkeren en in het stadscentrum kost het wel 7 euro per uur. Met de tram van Amsterdam-West naar Centraal station kost ons ook meer dan 5 euro voor heen en terug. Ja duur grapje dat wonen in Amsterdam. Fietsen is gewoon net te ver vanaf waar wij wonen. Maar met de scooter of e-bike is het prima te doen. Ik zit eraan te denken om mijn scooter weg te doen en ook voor elektrisch fietsen te gaan. Dus heb ik even de voordelen voor mezelf op een rijtje gezet.

scooter amsterdam

Wat is goedkoper een Scooter of een E-bike?

Ik heb zelf een Kymco Agility scooter en die kost nieuw minimaal 1600 euro. Dan heb je er nog geen helm of slot bij. Dit kost ook minimaal 150 euro extra. Een beendekentje heb je echt wel nodig in de winter en ook een windscherm is een must. Dus een beetje knappe nieuwe scooter kost al makkelijk 2000 euro. Ik heb dit even gegoogled want ik heb zelf niet zo’n electro-bike, maar Elektrische fietsen heb je al vanaf 999,- bij 12gobiking.nl. Als je een beetje goede e-bike wilt betaal je ook 2000 euro. Je bent dan nog niet klaar want je hebt natuurlijk een regenpak nodig en een goed slot. Dan zit je ook op 150 euro aan extra kosten. Een e-bike kan dus goedkoper dan een scooter als je een stadsfiets neemt. Maar als je voor een hele goede gaat betaal je dus zelfs meer. ..

Fietspad en wegrijden

Wat ik nu met de nieuwe wetgeving super vervelend vind is dat ik met mijn snorfiets niet meer over het fijne fietspad mag rijden. Ik moet dus op de weg rijden wat ik niet zo veilig vind. Zeker niet als ik mijn zoon of dochter achterop heb. Dus ook wint de elektrische fiets hier terrein. Ik vind het ook nergens op slaan om met 25km per uur op de weg te rijden terwijl er allemaal gefrustreerde auto’s achter me rijden die niet blij worden van zo’n slak op de weg….

elektrische fiets

Helm versus geen helm

Op de snorfiets is het sinds kort ook verplicht een helm te dragen in Amsterdam. Heel stom want ik had juist gekozen voor een snorfiets ipv brommer omdat je daarop geen helm op hoeft. Op zo’n elektrisch rijdend fietsding hoef je in ieder geval geen helm op.

Steuntje in de rug

Bewegen/fietsen is gezonder dan brommen. Eén van de grote voordelen van een elektrische fiets is natuurlijk dat deze je een handje helpt tijdens het fietsen. Je moet wel ook zelf mee trappen, maar de motor zorgt ervoor dat je een stuk harder gaat. Super fijn als je tegenwind hebt of een heuveltje op moet. MEt de scooter heb je geen problemen met wind of heuvels. Maar dan zit je stil en met een e-bike fiets je tenminste.

Beter voor het milieu

Ik had er zelf niet meteen aan gedacht, maar je hoeft natuurlijk niet te tanken. Je laadt de fiets gewoon op in de schuur. Nu moet ik steeds rekening houden met mijn tank. Kan ik hiermee nog heen en terug naar de stad of moet ik alvast tanken? Dat betekent dan ook dat ik eerder uit huis zou moeten. Dit zijn dingen waar ik dan minder over na hoef te denken omdat ik met een elektrische fiets niet meer fysiek de deur uit hoef om te tanken. Het scheel dus ook meer tijd.

Snelheid

Ja dan wint een opgevoerde snorfiets het altijd van de elektrische fiets. Maar ja je mag geen opgevoerde snorfiets hebben. Als ze daar achter komen heb je weer een boete aan je broek hangen. Niet leuk..wel snel (als je niet gepakt wordt)

Cortina ekejtrische fiets gespot op 12gobiking.nl

Eindstand

Ik zou zelfs meer ruimte overhebben in de schuur als ik de scooter vaarwel zeg. In principe heeft de elektrische fiets echt alleen maar voordelen. Ik ben er over uit. Als mijn scooter het binnenkort begeeft uit ouderdom dan gaan we hierna over op de e-bike.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.