Lifestyle

Voordelen Houten Jaloezieën

By  | 

Voordelen Houten Jaloezieën

Voordelen Houten Jaloezieën. In deze blog wil ik wat aandacht besteden aan raamdecoratie en ik heb gekozen voor iets anders dan gordijnen of luxaflex. Middels deze blog wil ik je wat meer informatie geven over de voordelen van houten jaloezieën. Wellicht ken je ze al en misschien ook niet. Wie weet ben je na het lezen van deze blog zo geïnspireerd dat je ze net als ik ook zelf in huis zult halen.  

Wat zijn houten Jaloezieën?

Houten jaloezieën zijn eigenlijk jaloezieën zoals je die kent, maar dan van hout. Ze worden vervaardigd door horizontale latjes onder elkaar te hangen met koordjes. Houten jaloezieën zorgen voor een warme en knusse sfeer. Daarnaast staan ze elegant en geven ze een luxe uitstraling aan je interieur. Ze worden gemaakt van lindehout en abachi voor een optimale levensduur. Een speciaal lakje eroverheen zorgt ervoor dat de zon de kleur niet of nauwelijks kan beïnvloeden. Meestal worden ze geleverd in zwart, wit of in houttinten. Wij hebben zelf witte houten jaloezieën in de huiskamer.

Voordelen Houten Jaloezieën
Voordelen Houten Jaloezieën

Speel met licht

Wat ik fijn vind is dat je huis gewoon lekker licht is wanneer je ze op ‘half’ hebt staan. Je kunt ze zo instellen dat men niet naar binnen kan kijken, maar jij wel naar buiten. Je zult altijd een mooi lijnenspel zien op de muur of de vloer en dat geeft echt karakter aan je woning. Met een simpele beweging kan je de latjes openen, sluiten of tuimelen. Als het avond wordt trek je weer aan het touwtje en zelfs dicht staan ze mooi.

Op maat gemaakt

Ieder raam is anders en heeft andere afmetingen. Gelukkig kun je middels een makkelijk meetsysteem zelf de maten opmeten en doorgeven zodat jij jouw jaloezieën op maat aangeleverd krijgt. Ook het ophangen is niet moeilijk als je tenminste overweg kunt met een boor. Zelf kan ik dat niet maar ik heb goed geassisteerd tijdens het ophangen van onze fijne witte houten raamdecoratie, terwijl manlief ze ophing. 

Geluiddempend en makkelijk schoon te houden.

Doordat het hout geluid dempt, zorgt het voor een aangename akoestiek in je woning. De natuurlijke uitstraling van hout geeft je woning bovendien extra karakter, zeker als je deze combineert met bijvoorbeeld een houten eettafel en laminaat. Wat ik zelf een enorm pluspunt vind bij de witte variant is dat je er geen stof op ziet. Mijn vriendin en mijn broer hebben ze beiden in het zwart en ik moet je eerlijk zeggen dat je daar veel sneller stof op ziet zitten. Die moeten dus iets vaker even met de stoffer er tussen. Zelf stof ik onze Houten rakkers af en toe af en en lap ik ze nog even na met een nat doekje. Echt easy. Ik hoop dat je wat hebt aan deze blog!

Tot zover deze Voordelen Houten Jaloezieen blog. Check mijn andere interieur blog. Tot de volgende!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.