Lifestyle

Voordelen kunstplanten vs echte planten

By  | 

Voordelen kunstplanten

Voordelen kunstplanten. In mijn blog van een tijdje geleden heb je kunnen lezen dat ik met een aantal simpele veranderingen mijn interieur een upgrade heb gegeven. Eén van de dingen die ik heb gedaan is planten neerzetten, zowel in huis als tuin! Het is echt een aanrader om groen in huis te halen. Het geeft je huis een warme en gezellige sfeer. Nu werk ik veel vanuit huis en is het water geven van mijn planten inmiddels onderdeel van mijn routine. Maar ook als je een drukke baan hebt, minder vaak thuis bent of gewoonweg geen groene vingers hebt, kun je groen in huis halen. Want tegenwoordig heb je prachtige kunstplanten die nauwelijks van echte te onderscheiden zijn. In deze blog meer info over de keuze voor kunstplanten vs echte planten. 

kunstboompje inspiratie maxifleur-kunstplanten
kunstboompje inspiratie maxifleur-kunstplanten

Voordelen kunstplanten vs echte planten

Het grootste voordeel van kunstplanten is natuurlijk dat je ze geen water hoeft te geven. Ze blijven altijd mooi en gaan niet dood omdat je ze te weinig (of juist te veel!) water hebt gegeven! Een ander groot voordeel van kunstplanten is dat je ze overal kunt neerzetten. Je hoeft geen rekening te houden met of ze veel, of juist minder licht nodig hebben. Of het warm, koud of tochtig is waar je ze neerzet. Kunstplanten vs echte planten: 3-0 😉

kunstbloessem
kunstbloessem

Kunstplanten heb je in alle soorten, maten en kleuren

Er zijn natuurlijk ontelbaar verschillende plantensoorten, dat maakt dat je met echte planten enorm kunt variëren in grootte, kleur, en uitstraling. Maar dat kan dus ook als je kiest voor kunstplanten! Het assortiment van kwalitatief mooie kunstplanten is huge… Of je nu op zoek bent naar een ficus, een calathea, cactus of orchidee, het bestaat! Gebrek aan diversiteit hoeft dus ook al geen reden te zijn om voor echte planten te gaan. 

Kosten kunstplanten vs echte planten

Daar zit een verschil in. Als je de vergelijking maakt tussen de kosten voor een echte plant en een kunstplant, dan zal je tot de conclusie komen dat je meer betaalt voor een kunstplant dan voor een echte. Maar dat moet je wel in perspectief zien! Want waar die echte plant dus ziek kan worden, of onder jouw (te) intensieve zorg het loodje kan leggen, is een kunstplant voor het leven! Ze blijven mooi en groen, altijd… Je doet dus met de aanschaf van een kunstplant, eigenlijk een investering voor het leven. Green buddy for life! 

Medinella kunstplant
Medinella kunstplant

Als ik dit lijstje zo nalees dan zie ik toch wel heel veel voordelen aan kunstplanten vs echte planten. Ze hoeven geen water, je hebt grote kunstplanten, kleine kunstplanten, groene kunstplanten, bloeiende kunstplanten, kunst hangplanten, planten in pot en losse kunstplanten en -bloemen. Smaak of keuze is dus geen issue. Je kunt ze overal neerzetten én ze gaan nooit dood! Maar als je er voldoening uithaalt om soms lekker met je handen in de aarde te zitten (zoals ik), iets onder je handen te zien groeien, een beetje te zorgen… Dan kun je beter voor echte planten kiezen. Benieuwd voor welk groen jij gaat!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.