Fashion

Voorjaars looks!

By  | 

Voorjaars looks!

Zin in de lente? Laat het voorjaar zien met deze Voorjaars looks! We kunnen niet wáchten tot het voorjaar aanbreekt. Lekker weer, lange dagen: heerlijk. Ook is het langzaam maar zeker weer tijd voor looks die bij de lente passen. Maar waar kun je nu rekening mee houden in je outfits om dit tot uiting te brengen? Ontdek leuke tips.

Kleding in lentekleuren

Kleur doet een heleboel voor de items die je draagt. Laat in de lente daarom typische voorjaarskleuren terugkomen in je outfits. Je hebt hier verschillende opties in. Draag allereerst weer lichtere kleuren. Ruil je zwarte spijkerbroek in voor een lichtblauwe jeans dames. Dat staat natuurlijk al direct heel anders! Verder dragen we in de lente graag pastelkleuren, zoals zachtroze en -groen. Lieflijk en vrolijk. Maar je kunt ook aan knallende, felle kleuren denken. Durf daarbij opvallende combinaties te maken. Denk aan een paars truitje met een groene pantalon. Wat een statement look! Laat in ieder geval de donkerste kleuren weer lekker in je kast liggen.

voorjaars looks
voorjaars looks: broeken en jeans gespot bij Bijenkorf

Zwierige en luchtige items

In de lente en zomer is het weer tijd om zwierige en luchtige items te dragen. Dikke, warme stoffen kun je steeds vaker omruilen voor dunnere, lichtgewicht materialen. Haal bijvoorbeeld een mooie jurk dames in huis van katoen, zijde of linnen. Als het nog wat fris is buiten, draag je er gewoon een wollen vestje bij. In zo’n item kies je direct voor een goed humeur! Ook zwierige rokken zijn een uitstekende keuze, of fashionable jumpsuits. Soepele stoffen zitten vaak ook nog eens extra comfortabel. Dat is natuurlijk wel zo prettig bij voorjaars looks.

jurken met print
voorjaars broeken en jeans gespot bij Bijenkorf

Vrolijke prints

Waar veel mensen bij het voorjaar direct aan denken? Bloemen! Alles gaat immers weer in de bloei en komt weer tot leven. Het is een prachtig idee om dit terug te laten komen in je looks. Zo zijn bloemenprints enorm geliefd in de lentemaanden – op een jurk, shirt of broek. In pasteltinten oogt dit subtiel, in felle kleuren juist meer opvallend. Het is maar net waar je van houdt. En prints passen sowieso goed bij de vrolijke lente! Kies daarom voor kleding met mooie dessins. Soms kun je verschillende dessins zelfs met elkaar combineren, maar pas dan wel altijd even op dat het niet te bont wordt.

Laagjes creëren

Natuurlijk kan het in het voorjaar af en toe nog best fris zijn. Dat is geen punt: werk met laagjes in je outfits. We gaven hierboven al een voorbeeld: combineer een luchtig jurkje met een wollen vestje. Je kunt er nog een extra laag aan toevoegen, zoals een longsleeve met een col onder een jurk. Op die manier combineer je winterse items met meer zomerse items. Dit kan voor originele en toffe looks zorgen! Controleer natuurlijk wel altijd even of de combinatie een logisch geheel vormt – dit is nog altijd van belang. Een goede jas komt ook nog zeker van pas in de lentemaanden, zoals een fraaie mantel of juist een stoer denim jack. Een sjaal erbij is tevens heerlijk warm, wanneer dit nodig is.