Lifestyle

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een parasol

By  | 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een parasol

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een parasol. Yes de lente komt er weer aan en dat betekent dat we weer lekker veel buiten kunnen zitten. De buitenlucht is goed voor ons. Uv-stralen daarentegen niet echt. Verschillende schoonheidsspecialisten raden dan ook allemaal dagcrèmes aan waarin je beschermt wordt tegen zonnestralen. Zon is lekker maar teveel zon is gewoon niet goed voor de gezondheid en daarom is een parasol dan ook de uitkomst om toch lekker buiten te chillen. In deze blog tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een parasol.

Meet je terras op

Meten is weten zeggen ze he? Je wilt niet voor onaangename verrassingen komen te staan als je gewoon een parasol besteld zonder op de maten te letten. Wat dan kan gebeuren is dat de parasol bijvoorbeeld niet groot genoeg is waardoor de helft van je lounge set of tafel niet bedekt wordt. Daarnaast kun je als je de maten weet, ook gewoon de parasol online bestellen, zeker nu de winkels dicht zijn.

Kleuren

Ook qua kleur zijn er weer heel veel opties. Je kunt kiezen voor een kleur die het beste bij jouw tuin of lounge-set past. Maar wat je ook kunt doen is kiezen voor een totaal andere kleur waardoor jouw parasol opeens de eyecatcher van de tuin wordt. Je hebt parasols die aan de onderkant in een punt aflopen dat noem je dan volant en die zijn een beetje ouderwets. Vroeger op vakantie waren alle parasols zo met van die streepjes weet je nog? Nu kun je die met volant nog steeds bestellen, maar een veel populairdere optie is de strakkere variant zonder volant dus.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een parasol
Parasol Lima gespot op parasol-shop.nl

Vierkante of ronde parasol

Je hebt verschillende soorten parasols, maar in deze blog wil ik even de voor en nadelen benadrukken en de verschillen tussen de ronde en vierkante parasols. Wil je de parasol boven de tafel plaatsen? Dan ga je voor een ronde parasol. De baleinen van een vierkant doek zijn namelijk langer dan die van een rond doek. Hierdoor kun je een vierkante parasol vrijwel nooit inklappen boven een tafel. Meestal wordt een vierkante parasol alleen gebruikt bij vierkante of rechthoekige tuinsets. De rechte lijnen van de parasolkap vormen dan een mooi geheel met de rechte afmetingen van de tuinset. Wat ook belangrijk is, is de vorm van je terras of ruimte. Op een rond terras komt een vierkante parasol meestal minder goed tot zijn recht.

Parasolvoeten

Je hebt niks aan een parasol zonder een parasolvoet. Ja tenzij je natuurlijk zelf heel handig bent en iets in elkaar kunt metselen. Een parasol heeft een parasolvoet nodig om stevig en rechtop te kunnen blijven staan. Daarnaast is het belangrijk om bij jezelf na te gaan of je de parasol wilt kunnen verplaatsen. In dat geval heb je meer aan een verrijdbare parasolvoet. Als je hem toch wilt laten staan kun je denken aan een weggewerkt grondanker. Het woord zegt het al, deze voet wordt mooi weggewerkt in de grond dan. Je hebt minimaal een voet van 20 kilo nodig om bijvoorbeeld een parasol van 200cm rond, omhoog te kunnen houden. Zie voor meer info onderstaande tabel.

Bron parasol-shop.nl

Parasolhoezen

En dan last but not least wil je je parasol ook gewoon het hele jaar door kunnen beschermen. Dit kan natuurlijk handmatig: Je bergt hem elke keer weer op in de schuur. Of je neemt er een fijne parasolhoes bij. Deze beschermt je parasol tegen bijvoorbeeld vogelpoep, verkleuring en schimmel. Daarnaast beschermt het natuurlijk tegen de wind die eventueel anders onder de parasol kan komen en daarmee de parasol weer beschadigd. Ook deze hoezen zijn er in diverse materialen en verschillende kleuren. Tot zover deze blog: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een parasol

PARASOLHOES GLATZ gespot op parasol-shop.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.