Lifestyle

Warme gezellige huiskamer

By  | 

Warme gezellige huiskamer

Met dit winterse weer zijn we veel meer binnen. Vandaar dat ik onze huiskamer in deze blog even onder de loep neem. Wat moet erbij? Wat moet weg en wat houden we?

Open haard

Ons huis heeft een open haard, deze zat bij de woning toen we hem kochten. Ik ben super blij met de haard ik heb dat altijd al gewild en ik kan je zeggen: ‘Hij valt echt niet tegen’. Als je hem aansteekt is het altijd lekker warm en het brengt veel gezelligheid met zich mee. Nu we hem weer vaak gaan gebruiken moeten we nog even Stookhout kopen.

open haard openhaard

De grond heeft geen kleed

We hebben op dit moment geen kleed in de woonkamer, maar dat zou eigenlijk wel moeten. Een kleed brengt warmte en sfeer, maar het heeft natuurlijk ook nadelen. Zo hoeft er alleen maar een kind per ongeluk met schoenen op te gaan staan of een kat er over heen te lopen met vieze pootjes en dan mag je hopen dat je de vlekken er nog uitkrijgt. Ook vangt een kleed veel stof en moet je het vaak (extra) stofzuigen. Daarom hebben we nu even bewust gekozen voor geen kleed beneden waar we met schoenen-aan lopen. Wellicht later maar dan moeten we ook allemaal op pantoffels door de huiskamer. Dus die wil ik er uiteindelijk wel bij.

Bank

Onze bank hebben we echt al jaren maar we zijn er nog steeds heel tevreden mee. Naast dat hij gewoon lekker zit kan je er ook spullen in opbergen. Onze bankdekentjes en elektronica laders liggen daarin opgeborgen. Af en toe de kussentjes veranderen kan al heel wat doen voor je interieur. Ik switch jaarlijks van kussentjes. LOVE THE BANK! die blijft.

bank met berging

Houten witte eettafel

Die witte tafel die je ziet was bijna weg. Hij was namelijk kapot. Nou niet de hele tafel, maar de tafel poot. Ik was al op zoek naar een nieuwe witte houten tafel, maar manlief heeft zelf staan boren en plakken en nu zit die tafelpoot weer goed. Wat ik zo fijn vind aan deze tafel is dat je hem kunt inklappen dus dan is het een 4-persoonstafel. Maar je kunt hem ook verlengen naar 6 tot max 10 personen tafel. Ik hou van koken en gezelligheid en we hebben vaak eters. Daarom staat hij altijd op  6 personen.

tafel

Witte houten jaloezieën

We hebben vorig jaar van die houten jaloezieën aangeschaft en daar zijn we ook nog steeds heel erg blij mee. Ze staan mooi en je ziet er nooit stof op. Mijn vriendin heeft ze in het zwart en daarop zie je wel heel snel stof. Die blijven dus ook.

houten witte jaloezieen

Houten wand

Deze heb ik laten maken in Tunesie en je ziet hem best vaan terug komen op mijn instagram. Ook daar ben ik nog steeds blij mee en die hoeft ook nog niet vervangen te worden.
Dat was hem! De warme gezellige huiskamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.