Beauty

Wat is Bioptron en wat doet het?

By  | 

Wat is Bioptron en wat doet het?
Laatst hebben we een item gemaakt over de Bioptron bij Life Is Beautiful. Ik had zelf nog nooit van deze lamp gehoord en was best wel geïnteresseerd geraakt nadat Olja ons een demonstratie heeft gegeven. De opnames vonden plaats bij de Bodymanager in IJmuiden die deze behandeling ook biedt. We hadden diverse modellen ter ondersteuning en onze visagiste Shabnam was ook mee om ons om te toveren in een prinsen en prinsesjes. We hebben een super leuke draaidag gehad en omdat ik deze lichttherapie dus zo interessant vond leek het me leuk om Olja wat vragen te stellen zodat ik er een informatieve blog over kon schrijven:

olja lopushansky

Wat is Bioptron en wat doet het?
Bioptron is een Zwiters apparaat wat klinisch getest, medisch bewezen en gecertificeerd is. Het won ook de eerste prijs voor beste anti-aging apparaat tijdens het 2e Esthetisch en Anti-Aging Medicine Euopese Congres in Parijs.

 • Anti rimpel
 • Littekenherstel
 • Acne of Puistjes
 • Exceem
 • Psoriasis
 • Cellulite etc.
 • Het maakt nieuwe bloedvaatjes aan, waardoor er een betere doorbloeding ontstaat.
 • Het maakt nieuwe huid aan door stimulatie van o.a. keratinocyten.
 • Het heeft een Bacteriedodende werking bij o.a. acne en puistjes.
 • De Lichttherapie heeft een genezingsbevorderende werking bij wonden en littekens.
 • En Bevordert het algemeen welzijn!

shabnam mua visagiste

Hoe werkt het?
Door de Hypergepolariseerd lichttherapie is het mogelijk de werking van witte bloedcellen van het immuunsysteem te stimuleren dat wil zeggen: het aanmaken van collageen en herstellen van beschadigde en verzwakte cellen. Deze lamp heeft een helende werking, versnelt genezing en helpt bij huidkwalen.

Wat is het verschill tussen een gewone lichttherapie en dit apparaat- Hoe werkt het?
Het gewone licht gaat alle kanten op en niet dieper dan 3 mm de huid in. Bioptron maakt gebruik van gepolariseerd licht van 95% dus dat werkt effectiever.

wat is bioptron en wat doet het

Kun je een behandeling zelf uitvoeren?
Je kunt dit apparaat zelf thuis gebruiken, of ervoor naar de salon of een medisch centrum.

Migraine
Bioptron is een lichtherapie die bij diverse kwalen een uitkomst kan brengen. Denk hierbij aan het weghalen van Migraine. Als je alles al hebt gebprobeerd en je komt maar niet van die hoofdpijn af dan kun je naar de dokter gaan en je laten doorverwijzen naar een medisch centrum voor een bioptron behandeling. Ook kun je zo’n lamp zelf aanschaffen of er ervoor naar een bauty salon.

Verminderen van Acne of psoriasis.
Kim Kardashian heeft Psoriasis een soort zeldzame huidaandoening op de huid.  Een vriendin van me heeft het ook en het schijnt dat een flinke dozes zon hier tegen helpt. Bioptron licht-therapie kan hier bij een uitkomst zijn. Ook hebben diverse lasers bewezen dat ze effectief kunnen zijn bij het bestrijden van Acne. Ook  Bioptron  is een goed voorbeeld om eens naar te kijken als je zelf Acne hebt.  Een behandeling duurt tussen de vier en tien minuten, is niet erg duur en er zijn na een paar behandelingen al resultaten te zien.

BIOPTRON Lichttherapie wordt al vijftien jaar gebruikt en is ook gecertificeerd door het EEC. Er zijn tot nu toe geen bijwerkingen geconstateerd, noch zijn er contra-indicaties. Het beste van het behandelen van acne met de BIOPTRON lamp is dat het een volledig niet-invasieve procedure is, die op geen elke manier de huid afpelt.

Bioptron-kleurenlichttherapie

De Bioptron  biedt ook de mogelijkheid om kleurentherapie toe te passen?
 De unieke combinatie van kleurenfilters doet het polychrome licht ontleden in haar verschillende golflengten. Hierdoor wordt er op het vlak van acupunctuur, ontspanning en psychosomatiek een meerwaarde verkregen.

Kleuren uitleg:
Rood licht  bevordert de doorbloeding en werkt pijnstillend! Oranje licht verwarmt en stimuleert, het opent de energetische blokaddes. Geel werkt specifiek op het lymfatisch systeem. Blauw licht heeft een ontstekingsremmend werking, tegen bacteriën en virussen – zoals herpes zoster. Het wordt ook bij de tandarts gebruikt als bacterie-dodend middel-. In 10 keer worden de bacteriën gedoden die de parodontopathie veroorzaken. Groen balanceert het Tymus klier als wij te veel stress hebben en stress is de oorzaak van bijna alle ziektes en kwalen. Indigo licht heeft vooral een esthetisch effect bij cellulitis. Paars licht werkt specifiek op het lymfatisch systeem.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze blog over Wat is Bioptron en wat doet het.

Hieronder de Video Wat is Bioptron: VIDEO VANAF 3 SEP ONLINE!!

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.