Lifestyle

Wat kun je doen tegen rimpels?

By  | 

Wat kun je doen tegen rimpels? Top 5 cosmetische behandelingen om rimpels tegen te gaan

Wat kun je doen tegen rimpels? Natuurlijk verzorg je je huid goed. Een regelmatige peeling, dagelijks een goed hydraterende crème en misschien let je op je dieet. Helaas ontkom je er niet aan dat de rimpels het van al je goede bedoelingen winnen.
Wat doen tegen rimpels in het gezicht
Als je dan éénmaal rimpels hebt, rijst de vraag: hoe ga je rimpels tegen? Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer soorten cosmetische behandelingen waaruit je kunt kiezen in de strijd tegen de rimpels. Ook zien we steeds vaker dat er wordt gekozen voor een preventieve anti-rimpel behandeling.
Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij een top 5 van de meest populaire anti-rimpel behandelingen voor je gemaakt.

botox foto
Photo by Allef Vinicius on Unsplash

1. Botox

Botox is nog altijd het meest gekozen middel om rimpels mee te bestrijden. De behandeling is minimaal-invasief en je hebt snel resultaat. Een veel voorkomende vraag bij botox kliniek Easy Cosmetics is: hoe lang werkt Botox?

Het antwoord op die vraag is verschillend. In principe houdt de werking van Botox zo’n 3 tot 4 maanden aan. Maar wanneer je regelmatig een Botox Behandeling voor een bepaald gebied neemt, zal de werking langer lijken, doordat de rimpels steeds langer wegblijven.

2. Fillers met hyaluronzuur

Niet alle rimpels kunnen behandeld worden met Botox. Soms zijn ze namelijk te diep of ontstaan deze rimpels niet door mimiek maar door volumeverlies. Een behandeling met een filler met hyaluronzuur, soms in combinatie met Botox kan dan uitkomst bieden. Hyaluronzuur kan voor velen veilig gebruikt worden en heeft geen bijwerkingen. Het is een lichaamseigen stof die na verloop van tijd weer door het lichaam wordt afgebroken. De werking van fillers met hyaluronzuur is tussen de 10 en 12 maanden.

mooie dame zonder rimpels
Photo by Velizar Ivanov on Unsplash

3. Fillers met Radiesse

Ook een filler waarmee rimpels en groeven kunnen worden behandeld. Deze filler bevat calciumhydroxylapatiet welke ook fungeert als een collageenstimulator. Daardoor wordt de aanmaak van collageen in je huid extra gestimuleerd. Het effect van een behandeling met radiesse is dan ook langduriger dan met alleen hyaluronzuur, namelijk 12 tot 16 maanden.

4. TCA peeling

Een TCA peeling is bijzonder geschikt voor het behandelen van lichte rimpels en andere oneffenheden van de huid. Deze chemische peeling laat je eigenlijk gewoon vervellen. De nieuwe huid die je daarna terug krijgt is strakker, gladder en egaler. Daardoor zie je er frisser en jeugdiger uit. Deze behandeling is ook geschikt voor het bestrijden van zonbeschadiging, acné, littekens en pigmentaties.

5. De plasmage behandeling

Deze behandeling neemt sterk aan populariteit toe. Het is de nieuwste versie van de plasmabehandeling. Hierbij de informatie/uitleg:
Met een plasmage behandeling kan een grote diversiteit aan cosmetische problemen worden verholpen, waaronder rimpeltjes. De behandeling bestaat uit minutieus gerichte kleine pulsjes op de huid, die tot verbazingwekkende resultaten kunnen leiden.

Het effect van deze behandeling is ongeveer na een week al goed zichtbaar. De behaalde resultaten houden net zolang aan totdat het natuurlijke verouderingsproces weer voor nieuwe rimpels zorgt.
Hopelijk hebben wij middels deze top 5 van anti-rimpelbehandelingen je een beetje kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn om rimpels te bestrijden.

Voor deze blog is alle informatie ingewonnen via een professional bij Easy Cosmetics. Wil je weten wat je nog meer kunt veranderen aan je lichaam als je dat zou willen lees dan deze blog over beauty fake beauty.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.