Lifestyle

Wat kun je thuis doen tijdens corona quarantaine?

By  | 

Wat kun je thuis doen tijdens corona quarantaine?

Door het schrappen van werk en andere activiteiten vanwege de pandemie slaan we massaal aan het tuinieren, schoonmaken en klussen. Wat moet je anders doen? Je kunt natuurlijk met je kinderen er lekker op uit in de buitenlucht. Maar we zullen ook veel thuis zijn dus ipv onze dagen uit te zitten door leuke Amerikaans series te kijken op Netflix, kunnen we ook lekker productief in huis zijn. Dus wat kun je thuis doen tijdens corona quarantaine?

Je tuinhuisje weer eens reorganiseren

Het schijnt weer beter weer te worden dus we kunnen weer volop de tuin in met zijn allen. Misschien wordt het tijd om je tuinhuis eens goed uit te ruimen en vervolgens weer in te ruimen. Ben je nou niet zo organisatorisch aangelegd? Geen probleem. Als het goed is zijn je vrienden en familie nu ook ‘Kooswerkeloos’ en ‘Koosplanloos’ dus wellicht kun je iemand lief aankijken? Natuurlijk blijven jullie wel op een meter afstand van elkaar en geven jullie elkaar geen hand. Oh en het liefst blijft deze persoon ook gewoon lekker buiten!

Tuinieren

De tuincentra zijn nog wel open dus als je ook hier zorgt dat je een meter afstand van elkaar houdt kun je ideeën opdoen voor een mooie zomertuin. We hoeven niet bij de pakken neer te gaan zitten met zijn allen. We kunnen het beste vooruit kijken. Dus laten we met zijn allen de moed erin houden en lekker gaan planten en zaaien. Daarnaast is het misschien ook leuk om je tuinmeubelen opnieuw te bekleden? Nieuwe kussentjes op je bestaande tuinbank zorgt ook al voor een nieuwe look. Oh en last but not least: Plantenpotjes zijn weer helemaal in. Je zet ze naast je loungestoel of je hangt ze aan je balkon. Je kunt alle kanten op met plantenpotten van groot naar klein of juist variëren met kleur, alles kan weer.

Wat kun je doen tijdens corona lockdown

Schoonmaken

Dit is niet een van mijn favo bezigheden. Sterker nog. Ik hou helemaal niet van schoonmaken. Opruimen heb ik geen problemen mee verder. Ook vind ik het niet erg om de vaatwasser of de was te doen. Maar als jij van schoonmaken houdt dan kun je je lol op. Misschien fijn om eens lekker je koelkast uit te soppen? Of wellicht ben je net als ik vaak lui en stofzuig je graag ‘om’ de bank heen? Nou verplaats hem nu maar even dan want je hebt alle tijd. Ik heb dat gisteren gedaan en man man wat zat er allemaal onder zeg: haar elastiekjes, speelgoed, een knijper, sleutels allemaal gekke dingen oh en heel veel stof. Dus bedenk elke dag een klusje en dan heb je na die 21 dagen quarantaine een nieuw huis.

Tot slot

Tot slot zijn er natuurlijk heel veel dingen die je kunt doen he. Van je kast opnieuw inrichten tot de winterspullen opbergen tot een complete muur behangen. Ook kun je virtuele yoga lessen volgen of je kind inschrijven als kindermodel. Genoeg te doen dus. Tot de volgende blog

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.