Lifestyle

Wat kunnen kinderen doen tijdens lockdown

By  | 

Mijn kinderen zijn net als denk ik alle andere kids gewoon gek op youtube kijken, tiktoks maken en gamen. Als je aan mijn kinderen vraagt wat ze vandaag willen doen, dan zal het altijd ‘beeldschermen’ zijn. Als moeder vind ik het erg lastig om daar een balans in te vinden. Op dit moment heerst er een strenge lockdown met avondklok. De kinderen kunnen niet naar zwemles, niet naar turnen en dansen. Zelfs voetbal is nu gecanceld vanwege het winterse weer. Door de lockdown gingen ze al niet nar school en over een week dient de voorjaarsvakantie zich weer aan, waarin we bijna niks mogen ondernemen. We kunnen gewoon vrij weinig nu. Dus je snapt mijn dilemma. Wat kunnen kinderen doen tijdens de lockdown?

Opblaasbare jacuzzi

Wat kunnen kinderen doen tijdens lockdown? De zwembaden zijn dicht, maar gelukkig is daar de opblaasjacuzzi. Deze brengt ongetwijfeld super veel pret met zich mee. Ik heb hem met de eerste lockdown al gehad, toen had ik hem gehuurd. Nu zijn we aan het nadenken om er niet gewoon een te kopen. Dan heb je hem lekker gewoon altijd. De goedkoopste variant kost 749 en daarin kun je met 4 personen bubbelen. Zo’n bad wordt heerlijk warm met een maximale temperatuur van 40 graden.

Opblaasbare Jacuzzi gespot op buitenspeelgoed.nl

Buitenspelen

Buitenspelen is natuurlijk heel belangrijk voor de conditie en de algehele mentale gezondheid van kinderen. Toch willen kinderen graag met andere kinderen spelen en als er dan niemand buiten is komen mijn kids al snel terug met van die beteuterde gezichtjes. Als je een tuin hebt dan kun je voor de kids een fijne speelmogelijkheden creëren. Ook als je zelf geen tuin hebt kun je vaak met de buurt iets van buitenspeelgoed aanschaffen en dat op het grasveld zetten. Ik heb dat vaak gezien bij ons in de buurt.

Buitenspeelgoed

In principe zijn er heel veel leuke opties voor buitenspeelgoed. Denk hierbij aan een houten zandbak, een trampoline, een houten huisje met glijbaan, een houten speeltoestel, schommels en voetbaldoelen. Er is veel buitenspeelgoed te koop. Let bij het aanschaffen ook op veiligheid en kwaliteit. Meestal wordt deze goed gewaarborgd, maar bij de betere webshops kun je je hier goed over laten adviseren door te klantenservice.

Wat kunnen kinderen doen tijdens lockdown
Buitenspeelgoed gespot op buitenspeelgoed.nl

Zelf meer tijd met de kids doorbrengen

Ons sociale leven staat toch zo goed als stil. Als ik heb gewerkt, wil ik eigenlijk het liefst zelf ook chillen (netflix kijken). Maar ik merk dat de kids wel enthousiast worden van eigenlijk alles waaraan ik mee doe. Ze kunnen zichzelf niet echt goed vermaken, maar als ik bijvoorbeeld een puzzel op tafel leg en zelf begin met puzzelen dan zitten ze in no time gezellig mee te doen. Daarnaast houden ze van cakejes bakken en decoreren. Iets wat ze niet alleen kunnen doen. Dus als ik assisteer met zo’n ‘bak’ activiteit zijn ze al gauw weer een poosje zoet.

Lezen verplichten

Een vriendin van mij heeft met de lockdown ook een nieuwe regel ingesteld. Ze heeft zelf 2 boys die ook erg van gamen houden. Dus om te voorkomen dat ze constant op de Kurio zitten heeft zij een verplicht leesuur ingelast tussen 17 en 18 uur, zo net voor het eten. Ze mogen lezen wat ze willen, dit mogen ook Donald ducks zijn bijvoorbeeld. Ik vond het wel een goed idee en misschien voeren wij deze regel ook in voor een half uurtje.

Tot zover deze blog over ‘Wat kunnen kinderen doen tijdens lockdown?’ Ik ben benieuwd of jullie nog tips hebben. Tot zover deze blog en tot de volgende.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.