Lifestyle

Wat zijn de beste houtkachels?

By  | 

De beste houtkachels

de beste houtkachels. Je huis op een duurzame manier verwarmen? Het is met bijvoorbeeld een elektrische haard en met een houtkachel mogelijk. Gaat je voorkeur hierbij uit naar het natuurlijke karakter van een houtkachel? Dan sta je voor een leuke uitdaging; het aanbod van houtkachels is namelijk erg divers.

Aanbod

In het huidige aanbod kun je uit veel soorten houtkachels kiezen. Je hebt de keuze uit meerdere vormen, meerdere afmetingen, meerdere stijlen en meerdere kleuren. Door deze verschillende mogelijkheden zijn alle houtkachels op hun eigen manier uniek. Maar, wat is dan de beste houtkachel? Wat de beste houtkachel is, hangt onder meer van je wensen af. Waar wil je de kachel neerzetten? Hoe groot moet de houtkachel zijn? En in welke kleur moet de kachel uitgevoerd zijn? Stuk voor stuk belangrijke vragen waar je over na moet denken. Een ander punt waar je goed naar moet kijken, is naar de kwaliteit van de houtkachel. Hieronder vind je in ieder geval drie merken die prima houtkachels leveren.

Dik Geurts

De Dik Geurts houtkachels kenmerken zich door een prachtig design, door een hoog rendement en door een prima kwaliteit. Dat het rendement zo hoog is, is onder meer te danken aan het infrarood glas. Dit infrarood glas houdt de warmte binnenboord, waardoor het rendement een stuk hoger komt te liggen. Ondertussen blijft dit infrarood glas ook nog relatief lang mooi schoon.

Bij elke Dik Geurts houtkachel is de luchttoevoer makkelijk te regelen. Over de uitstoot van schadelijke stoffen hoef je ook niet in te zitten; de houtkachels van Dik Geurts werken efficiënt én duurzaam!

Dik Geurts Kachel

JAcobus

Een JAcobus houtkachel is eveneens een prima aankoop. Dit merk kiest met name voor houtkachels die op de grond geplaatst moeten worden. Doordat alle houtkachels van een boven- en achter aansluiting voorzien zijn, kun je de kachels in nagenoeg elke situatie plaatsen. Ideaal. Ook de kachels van JAcobus zijn van een prima kwaliteit. De kachels zien er bovendien gelikt uit, zorgen voor een hoog rendement en stoten weinig schadelijke stoffen uit. 

Jotul

Ook het merk Jotul mag in dit artikel niet ontbreken. Een Jotul kachel kenmerkt zich onder meer door een unieke bouwstijl. De kachels hebben een ietwat Scandinavische stijl, onder meer doordat Jotul van origine een Noors merk is.  De houtkachels van dit merk zijn altijd van gietijzer vervaardigd. Door dit materiaal zijn de kachels robuust én kunnen de kachels hoog opgestookt worden. Je geniet vervolgens van een aangename warmte en van een fraai vlammenspel. Het prachtige design van de kachel maakt het plaatje compleet.