Lifestyle

Wat zijn de voordelen van een waterbed?

By  | 

Een goed bed is de basis voor een fijne nachtrust. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten bedden verkrijgbaar. Van een luxe boxspring tot een bed met simpele lattenbodem. En wat dacht je van een comfortabel waterbed? Waterbedden worden nog vaak over het hoofd gezien bij de zoektocht naar een nieuw bed. En dat is erg zonde! Een waterbed heeft namelijk veel voordelen. Alle positieve punten staan hieronder op een rijtje.

Optimaal slaapcomfort

Wanneer je slaapt op een waterbed, zijn drukpunten verleden tijd. Het matras past zich aan op jouw lichaamsvorm en zorgt hiermee voor optimaal slaapcomfort. Dit is ook erg fijn wanneer je last hebt van lichamelijke klachten zoals rugpijn of spierpijn.

Keuze in stabilisatiegraad

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, biedt een waterbed matras hele goede ondersteuning. Dit komt door de toegevoegde stabilisatielagen. De stabilisatie van het watermatras wordt aangegeven in graden. Hoe hoger de stabilisatiegraad, hoe beter de ondersteuning. Het water zal sneller stil komen te liggen en het matras voelt steviger aan. Je kunt de stabilisatie bij aanschaf van een waterbed helemaal naar wens aanpassen.

Lange levensduur

Een waterbed van hoge kwaliteit heeft een hele lange levensduur. Bij een gewoon matras zal er na verloop van tijd kuilvorming ontstaan. Bij een watermatras heb je dit probleem niet. Zelfs na jaren intensief gebruik, ligt het bed nog als nieuw.

Wat zijn de voordelen van een waterbed?
Wat zijn de voordelen van een waterbed? foto: megadealwaterbedden.nl

Gemakkelijk in onderhoud

Je kunt de levensduur van een waterbed verlengen door het op de juiste manier te onderhouden. Goed nieuws: dit onderhoud is helemaal niet lastig. Je maakt het matras gemakkelijk schoon met vinylreiniger. Dit schoonmaakmiddel maakt het watermatras niet alleen lekker fris, maar zorgt er ook voor dat het materiaal soepel blijft. Hiermee kun je uitdroging en beschadigingen voorkomen. Om de binnenkant van je waterbed in goede conditie te houden, voeg je ieder half jaar een flesje met waterbedconditioner toe aan het water. Hiermee ga je bacteriën, schimmels en algengroei tegen.

Hygiënisch bed

Het matras van een waterbed heeft een gesloten opbouw. Hierdoor kan vuil en vocht niet in het matras trekken. Een waterbed is daarom een hele hygiënische keuze en ideaal voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Regelen van temperatuur 

Waterbedden hebben een ingebouwd verwarmingselement waarmee je de temperatuur kunt regelen. Zo geniet je in de winter van een aangenaam warm bed en in de zomer juist van wat extra verkoeling.

Waterbed zelf samenstellen

Je kunt het beste waterbed helemaal zelf samenstellen en aanpassen op jouw wensen. Bepaal niet alleen de stabilisatiegraad, maar ook het waterbedsysteem en het uiterlijk van het bed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.