Shopblog

Wat zit er in een kraampakket en kies een goed matras

By  | 

Wat zit er in een kraampakket en kies een goed matras

Als je zwanger bent, ben je natuurlijk lekker bezig met nesten. In deze blog wil ik daarom 2 essentiële dingen met je bespreken.

1 De regels rondom het kraambed als je thuiszorg krijgt en de keuze voor een matras.

2 Wat zit er in een kraampakket?

Regels kraambed

Als je eenmaal bevallen bent dan zal vooral de kraamverzorgster gebruik maken van het kraampakket. Ook zijn er regels verbonden aan het kraambed; Zo moet je als je een normaal laag bed hebt  je bed op klossen laten zetten. De kraamverzorgster zal je bed moeten verschonen en je verzorgen wanneer je in je bed ligt en daar zijn dus regels voor zodat zij haar rug niet overbelast.
Voor jezelf is het natuurlijk echt een must om een goed matras te hebben. Zeker als je zwanger bent en helemaal als je bevallen bent, want je gaat heel veel tijd in bed spenderen.  Zo sliep ik altijd op een hard matras. Dat vond ik fijn.  Maar na het krijgen van mijn 2 kinderen ben ik overgestapt op een zacht matras. Kijk anders even op matrassen 70x200cm bij Matrasaanhuis.nl Die hebben heel veel keuze in diverse matrassen en die kun je 2 maanden op proef houden. Als het niet bevalt ( wat me sterk lijkt) kunnen ze altijd terug.

Wat zit er in een kraampakket?

Voor mij is het inmiddels alweer een tijdje geleden maar ik had met 5 maanden zwangerschap online aangegeven dat ik in verachting was en ik kreeg de box binnen toen ik 7 maanden was. Het is echt een heel groot pakket en er zit een handige opbergdoos bij. Na de kraamtijd kun je alles wat je niet gebruikt hebt naar een goed doel sturen, zonde om weg te gooien!

Het gratis baby kraampakket van Zilverenkruis zit in een handige babybox. Je hebt de aanvullende verzekering Beter Af Plus Polis met 2 of meer sterren nodig om deze gratis babybox te kunnen aanvragen.  Wat zit er in een kraampakket

wat zit er in een kraampakket

Wat zit er in het kraampakket?
Boek met Beter Af tips voor ouders, Slabbetje, Thermometer, Matrasbeschermer (ideaal gedurende de weken voor en tijdens de bevalling), Onderlegger (tijdens de bevalling), Inlegverband (voor de eerste momenten direct na de bevalling), Kraamverband (te gebruiken na het inlegverband), Stretchbroekje (voor het vasthouden van het inlegverband en het kraamverband), Vloeibare desinfecterende handzeep (geschikt voor desinfectie van handen), Steriele gaaskompressen (voor het steriel afdekken van eventuele wonden), Navelklem , Wondkompressen (voor het steriel afdekken van het naveltje), Kraammatras (voor tijdens de bevalling), Alcohol (voor ontsmetting van naveltje en de thermometer), Luiertape (voor het vastmaken van de eerste katoenen luiers) , Verbandwatten, Handschoenen.

Wat zit er in een kraampakket

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.