Lifestyle

Waterkoker kopen waar op letten 2020

By  | 

Waterkoker kopen waar op letten 2020

Waterkoker kopen waar op letten 2020. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op thee en op oploskoffie. De waterkoker speelt absoluut een grote factor in mijn leven. Toen ik net verhuisde naar onze nieuwe woning was het eerste wat ik kocht een waterkoker. Ik ben zelf zo iemand die haar eigen waterkoker meeneemt naar een hotel als ik van te voren weet dat er geen thee en koffie faciliteit aanwezig is. Ik drink namelijk niks anders dan water, thee en koffie dus voor mij is heet water echt een must.

Belangrijk

Voor mij is het heel erg belangrijk dat een waterkoker geen hard geluid maakt, dat hij bij de keuken past en dat hij snel is. Ik vind niets zo vervelend als een trage waterkoker. Ik spreek soms vriendinnen er zelfs op aan als ik weer eens zo’n slomo in een keuken detecteer. In deze blog wat meer informatie met inspiratie van waterkoker bij kookwinkel.nl

Alessi Michael Graves waterkoker 1,5 liter

Inhoud

Let erop dat de waterkoker qua inhoud past bij jouw gebruik. Ik zet vaak een grote pot thee of ik kook alvast water voor de spaghetti. Waterkokers zijn verkrijgbaar in diverse formaten met een inhoud van 0.5L tot wel 1.7L. In mijn geval is dus een grote tot 1.7L heel belangrijk.

Wattage

Wattage duidt aan hoeveel energie per seconde er wordt omgezet. In het geval van waterkokers varieert het aanbod van 1000 tot 2400 watt. Daarbij is 1000 dus traag en die doet dan 4 minuten over ongeveer 0,8liter. Een snelle waterkoker doet 2,5 minuut over het koken van 1 liter.

Duurzame waterkoker

Een duurzame waterkoker herken je aan een plat/geïntegreerd verwarmingselement in tegenstelling tot verwarmen middels een spiraal. Helaas zijn het altijd kleine waterkokers ( 0,5/0,6L). Ze hebben een kleinere capaciteit en daarmee een lager elektriciteits- en waterverbruik, omdat enkel het water gekookt wordt dat nodig is. Je kunt zelf ook gewoon niet teveel water doen in je grotere waterkoker. Zo doe ik het. Oh en ze zeggen dat je het water niet 2 x meer moet opwarmen, maar ik doe dat zelf wel al mijn hele leven. Althans sinds ik zelf thee kan zetten.

Waterkoker kopen waar op letten 2020
Alessi Plissé waterkoker 1 liter kunststof wit

Schoonhouden

De waterkoker moet je wel af en toe schoonmaken. Doordat er kalkaanslag vormt in een koker zie je op een gegeven moment steeds witte stukjes onderin zitten. Als je gebruik maakt van een ontkalkingsmiddel zoals een snelontkalker, dan staat op het etiket beschreven wat je moet doen om je waterkoker zo goed mogelijk te ontkalken. Je kunt het ook ontkalken op de ouderwetse manier met water en citroen.

Tot zover deze blog over Waterkoker kopen waar op letten 2020. Ik hoop dat je er wat aan gehad hebt. Ik ga even een theetje maken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.