Roddelfabriek

Leuke Job: Weddingplanner

By  | 

Leuke Job: Weddingplanner
Guestblog door Patty Smeets.
Nieuw in Mounira’s Mansion: Leuke Jobs!. Met als kick off het beroep: Weddingplanner!

Chapeau Bruidjes-PattyPatty Smeets (40)
Tekstschrijver, blogger, columnist

Weddingplanning: iedereen heeft er vast weleens van gehoord, alleen al door de romantische film “The Weddingplanner” met Jennifer Lopez. Bij het beroep van weddingplanner komt veel meer kijken dan de romantische hoogtepunten uit de film. Dat het een fantastisch beroep is, dat klopt in ieder geval wel! Samantha Kleijwegt is een weddingplanner en onderstaand vertelt zij wat een weddingplanner voor jou kan betekenen.

Weddingplanning wordt vaak geassocieerd met hoge kosten en bruiloften voor “the rich and famous“, iets wat gelukkig al lang niet meer het geval is. Een Weddingplanner inhuren levert juist besparing op, niet alleen in budget maar ook zeker in stress en zorgen.

 

Budget

Het budget waar ik gemiddeld voor mag werken bedraagt ongeveer € 1.000,-. Een bedrag dat de meeste bruidsparen graag alleen al willen betalen om stressloos naar hun bruiloft toe te kunnen leven. Maar het is vooral een investering die zichzelf terugverdiend. Door de onderhandelingen met leveranciers die we voor je doen bespaar je juist op budget. Een voordeel dat bij catering, zaalverhuur, boeketten en trouwauto’s bijvoorbeeld al snel oploopt. Los van de uren van regelen en onderhandelen die je zelf aan leuke dingen kunt besteden.
Tegenwoordig werken veelal beide partners fulltime. Om dan in je spaarzame vrije tijd ook nog eens jouw droombruiloft tot in de puntjes te organiseren is maar voor weinig mensen weggelegd. Omdat je ook wilt genieten van de tijd in aanloop naar jouw grote dag kan het een goede overweging zijn om een Weddingplanner in te schakelen.

diamant-oorbellen

Plezier

Dat is ook een van de redenen waarom ik Weddingplanner ben geworden en zoveel plezier uit het beroep haal. Ieder aanstaand bruidspaar is anders, heeft andere wensen en ideeën bij wat voor hen de perfecte bruiloft is. Ze hebben ook allemaal een ander budget en tijdspad waarin de bruiloft georganiseerd moet worden. Ervaren  hoe blij men is dat alles onder controle is, dat ze binnen of zelfs onder budget blijven en ook de  tijd hebben om  te genieten van de voorpret, dat is waarvoor je het doet!

Zorgen uit handen nemen

Als Weddingplanner neem ik de zorgen uit handen van de toekomstige bruid en bruidegom, het belangrijkste hierbij is dat zij zelf de touwtjes in handen houden. Om aan de meest voorkomende wensen te kunnen voldoen als het gaat om service en kosten, heb ik bewust gekomen voor meerdere basispakketten. Zo bied ik een full-service weddingplanning aan, waarbij het bruidspaar vanaf het eerste moment geholpen wordt met alles wat zij maar wensen. Maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden wanneer het bruidspaar graag bepaalde zaken zelf wil regelen.

wedding-heels

Wensen van het echtpaar

Na het vaststellen van een aantal basiszaken zoals het budget, het aantal gasten en het thema ga ik aan de slag. Dit betekent een intensieve en uitdagende zoektocht naar mogelijke locaties, cateraars, bloemisten etc. Om de beste opties voor te kunnen leggen aan het bruidspaar. Mocht het zo zijn dat de aangeboden opties toch niet helemaal aansluiten op de wensen van het bruidspaar dan wordt er door de Weddingplanner met net zoveel liefde doorgezocht. Het beste eindresultaat is een bruidspaar dat oprecht verrast is door het aanbod, maar ook door de manier waarop het door hun gekozen thema uitgevoerd wordt.

Gouden_horloge

Wedding-spreekuur

Wat ook goed werkt is het Wedding-spreekuur. In dit spreekuur help ik een bruidspaar op weg met een goede basis zoals een makkelijk document om het budget overzichtelijk in de gaten te kunnen houden, een checklist, een basis voor het draaiboek, een standaard document om de gastenlijst in bij te houden, uitleg over de etiquette en uiteraard de gelegenheid al hun vragen beantwoord te krijgen. Op deze manier heeft het bruidspaar in 1 á 1,5 uur een goede basis die veel zorgen weg kan nemen. Dit is een leuke en betaalbare optie (€ 125,-) voor het bruidspaar met een kleiner budget of het bruidspaar dat graag zelf het grootste deel van de bruiloft regelt. Deze optie wordt trouwens ook regelmatig cadeau gedaan aan bruidsparen!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een Weddingplanner?  Neem gerust een kijkje op de site www.ikgatrouwen.net

samantha

Samantha

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Trouwjurk: 5 soorten trouwjurken van simpel naar over the top - Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.