Lifestyle

Weekendje weg: hoe pak je het aan? 

By  | 

Weekendje weg: hoe pak je het aan? 

Een weekendje weggaan, geeft je zoveel energie. Of het nu met vrienden, familie of onder jullie twee is. Eventjes helemaal uitwaaien aan zee, mooie wandeltochten maken in de Ardennen of cultuur opsnuiven in Antwerpen: het doet allemaal deugd. Om het zo vlot mogelijk en zonder stress te laten verlopen, begin je best op tijd met plannen. 

Datum prikken

Het allerbelangrijkste is uiteraard dat je zo snel mogelijk een datum prikt. Om een weekend te vinden dat voor iedereen past, moet je soms een zestal maanden tot zelfs een jaar vooruit plannen. Zeker als je met een grote groep vrienden op stap wilt gaan. Wanneer de datum gekozen is, kan iedereen die alvast vrijhouden in zijn agenda!  

Verblijf zoeken 

Eens de datum vastligt, kan het organiseren pas echt beginnen. Welke bestemming wordt het? Wie voor natuur en rust gaat, vindt via klassieke websites zoals Ardennes Etapes of via AirBnb ongetwijfeld snel een mooi, gezellig huisje. Check zeker ook eens wat er allemaal aanwezig is in het huisje. Het is handig om te weten of je handdoeken, beddengoed en capsules voor je Nespresso machine moet meenemen. Maken jullie er een citytrip van? Dan is een hotel of hostel altijd een goed idee! 

Wie doet wat? 

Nu het verblijf geboekt is en de datum van het weekendje weg dichterbij komt, is het een goed idee om een lijstje te maken. Wie doet wat? En nog belangrijker: wie neemt wat mee? Zo voorkom je dat sommige zaken twee keer aanwezig zijn en andere dan helemaal niet. Het zou bijvoorbeeld heel jammer zijn als niemand koffiepads of keukenhanddoeken meegenomen heeft. Lijstjes to the rescue dus! 

weekendje weg
Photo by Aleksandar Pasaric on Pexels.com

Weekendje weg

Activiteiten 

Om ervoor te zorgen dat iedereen het ook echt een leuk weekend vindt, bespreek je best al eens op voorhand wat de plannen zijn. Zo weet iedereen wat hij of zij kan verwachten. Houden jullie bijvoorbeeld liefst een luilekker weekendje met veel eten, drinken en spelletjes? Gaan jullie net graag lange wandelingen maken? Of willen jullie absoluut het KMSKA bezoeken in Antwerpen?  Vergeet in dat laatste geval zeker niet om je tickets op voorhand te reserveren. Zo verlies je geen tijd met ellenlange wachtrijen. 

Afrekening 

Nog een laatste tip: spreek op voorhand goed af hoe jullie de kosten regelen. Spaar bijvoorbeeld goed je ticketjes of steek alles in een betaalapp zoals Splitwise!  Zo krijg je achteraf geen vervelende misverstanden! 

Ziezo, nu ben je helemaal klaar om te gaan. Genieten maar!