Lifestyle

Weer verhuizen

By  | 

Weer verhuizen

Ja en dan ga je weer verhuizen of ben je ineens verhuisd. Ik ben weer verhuisd! Ja echt, jullie hebben kunnen lezen over mijn eerste verhuizing en de verbouwingen die volgden en guess what? Ik ben weer verhuisd. Ik heb nu juist weer een huurhuis dus ik hoef niet en ga ook niks verbouwen. Dit huis is prima, het was compleet gerenoveerd toen ik de bezichtiging had en eigenlijk is alles wel naar wens. Ik heb een leuk terras en dit keer geen tuin. Daarnaast heb ik nu een heel licht huis met veel licht inval. Voor de kinderen is dit huis ook ideaal want het is een paar straten verder dan hun oude huis dus kunnen ze blijven spelen met de zelfde vriendjes en gaan ze naar dezelfde school.

Veel regelen

Bij een huurhuis moet je net als bij een koophuis heel veel regelen. Ik moest bijvoorbeeld overal opgeven dat we een nieuw adres hebben. Ik denk dat ik wel makkelijk 30 instanties heb moeten aanschrijven hierover. Daarnaast moest ik overal kopieën van maken en die weer doorsturen. Het was wat met de papieren. Goed dan heb je natuurlijk nog het verhuizen van de meubels en het inrichten van alle ruimtes. Ik kan je zeggen: ik heb alles verhuisd tussen het werk door. Op de dag van verhuizing had ik zelfs nog auditie voor een leuk project en de daarop volgende dagen heb ik gewerkt en verhuisd.

Weer verhuizen

Woonverzekering

Wat nu belangrijk is, is een woonverzekering want die heb ik nog niet. De verhuurder heeft een verzekering voor de buitenkant van het pand. Heel fijn want bij schade is dat allemaal gedekt. Ik moet daarentegen wel zelf nog een inboedel verzekering nemen want als er nou een keer een grote lekkage is of brand, dan wil ik natuurlijk niet zelf opdraaien voor de schade.

Ik heb zelf niet super veel verstand van woonverzekeringen daarom heb ik ervoor gekozen om even te zoeken op beste woonverzekering. Daarin las ik dat een woonverzekering niet verplicht is maar wel handig. Nou dat wist ik al. De verhuurder moet zorg dragen voor de woonverzekering. Aan de hand van deze info heb ik gekeken bij inboedelverzekering vergelijken en heb ik er nu een uitgekozen die bij me past.

Tot zover deze blog! Tot de volgende

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.