Beauty

Weightcare review

By  | 

Weightcare review

Weightcare review geschreven door iemand van de redactie. Week 1 van het Weight Care dieet is achter de rug. Was het moeilijk? Ja en nee. De eerste dag vond ik pittig. Maar goed meestal is het pittig dus ik laat me niet kennen en sla me er doorheen. Dit is Weightcare dieet week 1. Indien je mijn vorige post gemist hebt kan je HIER lezen wat het Weight Care dieet precies inhoudt en waarom ik graag wil afvallen.

4 kilo afgevallen

Ik kan het bijna niet geloven! Ik ben in de eerste week bijna 4 kg afgevallen. Volgens mij ben ik nog nooit zoveel in een week afgevallen. Zie hier mijn wegingen:

mijn gewicht

Gewicht

Ik denk dat een deel van het gewicht dat ik kwijt geraakt ben vocht zal zijn, maar ik merk wel dat sommige kledingstukken nu al wat beter zitten. Zoals ik heb begrepen is dit vooral het geval in de eerste week, dus ik ben benieuwd naar de volgende week. Ik at toen het volgende:

Ontbijt: Weight Care Maaltijdreep
Lunch: Weight Care Shake en rauwkost
Tussendoor: 2 nectarines + bouillon 
Avondeten: Weight Care Maaltijdreep
Gedurende de dag: 1,5-2 liter water, thee en zwarte koffie (zonder suiker en melk) 

Anders dan je normaal gewend bent

Het is opeens heel anders dan wat je normaal gewend bent. Je moet wel echt een knop omzetten en jezelf goed toespreken dat je alleen Weight Care producten mag eten en niks anders (op de salades en 2 stuks fruit na dan). Als student wil ik graag met mijn mede-studenten een lekkere capuccino met caramel en slagroom halen. En het liefst met een hele berg slagroom ook. Dat het zo heerlijk over het randje druipt. Yum. Maar nee ik moet genoegen nemen met thee of zwarte koffie, zonder suiker, zonder melk.

Colleges

Ook kan ik niet even tussen mijn colleges een boterham achterover drukken (helaas I love bread). Je hebt geen idee wat ik mis, serieus. Er is bij ons op school een vrouw die dus broodjes klaarmaakt voor in de kantine, en dat zijn echt de meest lekkere krokante italiaanse broodjes die je oooooooooooit zal eten. En je kan er ook nog eens eentje precies naar wens laten maken. Maar nee, ik moet netjes mijn bakje salade thuis voorbereiden en tevoorschijn toveren. Maar goed ik heb gezegd dat ik ervoor ga en dan doe ik dat ook. Uiteindelijk wil ik in een maatje 36 passen dus ik zeg gewoon tegen mezelf: Gewoon doen!

Weight Care on the go! Handige zakjes die je kan meenemen als je naar school of werk gaat!
Weight Care on the go! Handige zakjes die je kan meenemen als je naar school of werk gaat!

De repen en shake

Deze zijn echt superlekker! De dagen daarna gingen ook makkelijk! 🙂 Ik had niet echt honger, maar ik had wel veel trek in van alles en nog wat. Na de 3e dag ging deze trek ook weg. Easy! Nou ja easy… tot aan de BBQ. Ik was uitgenodigd voor een BBQ van een vereniging. Daar kon ik geen nee tegen zeggen, maar het vergde wel wat voorbereiding. Ik moest en zou me toch aan het Weight Care dieet houden!

Ik heb geprobeerd een beetje creatief te zijn met wat ik mag eten op een dag. In plaats van mijn reguliere schema heb ik het zo ingepland:

Ontbijt: Weight Care Maaltijdshake
Lunch: Weight Care Maaltijdshake
Avond: Voor ik naar de BBQ ging heb ik een Maaltijdreep gegeten en mijn twee stuks fruit die ik normaal zou eten als tussendoortje. Bij de BBQ zelf heb ik enkel salade gegeten 😀 Je mag met het Weight Care dieet namelijk zoveel rauwkost als je maar wilt. (Oh je wilt niet weten hoe trots ik op mijzelf was dat ik mijn dieet niet verbroken had). 

Vertel iedereen dat je op dieet bent

Ook hielp het heel erg dat ik de dames al op de hoogte had gebracht dat ik dit dieet aan het volgen was en me er echt aan moest houden. Zo werd mij ook (om het makkelijker voor me te maken) niks aangeboden wat ik niet mocht. Verder mocht iedereen zijn favoriete drankje meenemen, ik heb light frisdrank meegenomen! Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Uiteindelijk gaat het om de gezelligheid en niet om het eten, en dat was het zeker!

BBQ

Zo zie je maar weer, zelfs als je een diner of BBQ hebt, je hoeft je dieet NIET te verbreken. Als je maar van te voren goed inplant hoe je het gaat aanpakken kan het prima werken. 

De verschillende smaakjes, het zijn net milkshakes!
De verschillende smaakjes, het zijn net milkshakes!

Tips om je dieet vol te houden tijdens etentjes/feestjes

  1. Mocht je invloed hebben op de datum, probeer het te plannen in je 4e week van Weight Care, dan volg je namelijk Stap B. Je mag hierbij ’s avonds een normale maaltijd. Let wel op dat je je nog steeds aan de aangegeven hoeveelheden houdt.
  2. Geen invloed op de datum? Geen zorgen! Wees creatief met je dieet, probeer wat te schuiven zoals ik heb gedaan zodat je vlak voor het diner al wat voller zit. Drink desnoods alvast een halve liter water of thee.
  3. Breng je vrienden of familie op de hoogte van jouw dieet, en benadruk dat het heel belangrijk voor je is dat je dit blijft volgen. Vertel ze dat je het zou waarderen als ze je hierin steunen.
  4. Verwacht je dat er niks zal zijn wat je mag eten of drinken? Neem je eigen eten mee en heb er schijt aan wat anderen daarvan vinden. Uiteindelijk wil jij in dat kleine maatje passen en dat helpt niet als je toch opeens vet gaat eten omdat het anders ‘raar / onbeleefd’ is.
  5. Bonus tip: sta je op het punt iets te eten wat niet is toegestaan volgens jouw dieet? Koop een ring/armband die je echt heel mooi vindt en die voor jou symbool staat voor de strijd tegen de overtollige kilo’s. Als je rechts bent draag hem rechts, als je links bent draag je hem links. Als je op het punt staat iets te pakken wat je niet mag, zie je de armband/ring dat symbool staat voor jouw strijd. Hopelijk motiveert dit jou om je er toch aan te houden.

Probeer vooral te onthouden dat genieten van eten een momentopname is, maar als je lekker in je vel zit dit voor lange duur is. Denk aan je gezondheid en denk aan je doelen!

Tot volgende week! Ik ben benieuwd of ik dan nog meer afgevallen ben… Maar ik heb er goed vertrouwen in!


weightcare

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.