Lifestyle

Welke verschillende soorten vloeren zijn er?

By  | 

Welke verschillende soorten vloeren zijn er?

Welke verschillende soorten vloeren zijn er? Is het tijd voor een nieuwe vloer? Maar ben je er nog niet helemaal over uit welke soort vloer het moet worden? Voor elk budget is er een vloer verkrijgbaar. Kies uit laminaat, beton, of helemaal hout. Geef je kamer de uitstraling die jij wilt. Of je nu gaat voor industrieel of voor een warme cabin-look.

Kiezen voor laminaat

Laminaat is toch wel de favoriet van velen. Qua sfeer doet het allang niet meer onder voor een houten vloer. Het is gemakkelijk te leggen en vaak ook een goedkope keuze. Al die voordelen zorgen ervoor dat het een populaire vloer is. De planken bestaat uit op elkaar geperste lagen houtvezels. Daar bovenop ligt een kunststof beschermlaag.Laminaatvloeren zijn zo geliefd omdat ze makkelijk te onderhouden zijn. Vuil verwijder je gemakkelijk en een kwalitatieve laminaatvloer is erg duurzaam. Laminaat gaat zo tien jaar mee.

Betonvloer

Misschien denk je bij betonvloeren niet meteen aan je huiskamer, maar toch is dat helemaal geen gek idee. Een betonvloer heeft namelijk een strakke en tijdloze uitstraling. Het sluit aan op verschillende interieurstijlen. Een betonvloer heeft ook verschillende andere voordelen: je ziet geen lelijke naden, het is slijtvast en bovendien vuil- en stofafstotend.

Voordat je een betonvloer kunt laten storten, is het belangrijk dat je de ondergrond egaal maakt. Een betonvloer egaliseren is altijd noodzakelijk als je er later alsnog een andere overheen wilt leggen.

Voorbeeld vloer egaliseren
Voorbeeld vloer egaliseren gespot op vloeregaliserendirect.nl

Helemaal houten

Een echte houten vloer is voor veel mensen toch wel een tijdloze favoriet. Elke plan geeft zijn eigen vorm en details aan de kamer. Hout creëert warmte. Hout zorgt voor sfeer in een ruimte. En het is ook nog eens makkelijk te onderhouden door de planken op te schuren of te lakken.

Let wel op dat houten planken na verloop van tijd kunnen krimpen of uitzetten door vocht. Houd daar bij het leggen al rekening mee. Een houten vloer egaliseren is een goed idee als je nog een andere vloer er overheen wilt leggen. Bijvoorbeeld als je kiest voor PVC over hout.

GietvloerenWil je een industriële look in huis? Dan is een gietvloer waarschijnlijk de vloer die je zoekt. De beschermende bovenlaag zorgt ervoor dat er een vloeistofdicht oppervlak ontstaat. Dankzij dat oppervlak is de vloer goed bestand tegen slijtage. Je kunt de vloer ook makkelijk schoonhouden. Goed om te weten: een gietvloer kan niet worden verwijderd van de ondergrond.

Je kunt ervoor kiezen over een gietvloer later alsnog een andere vloer heen te leggen. Maar je kunt hem ook zo laten. Dan heb je een stoere look in je kamer. Tot zover: Welke verschillende soorten vloeren zijn er?