Lifestyle

Witte Arabische eettafel

By  | 

Witte Arabische eettafel/Huiskamer aanpassen aan de lente

Witte Arabische eettafel. Joehoe wij hebben een nieuwe tafel en dat komt mooi uit net zo voor de lente. Onze oude tafel was zo oud. We hadden die nog meegenomen van ons oude huis en ik had die gekocht toen Noah net geboren was. Dat is inmiddels dus al 8 jaar geleden. De tafel zelf was nog goed, maar de achterpoot al heel lang stuk. Nu wilden wij al heel lang een tafel kopen en ik heb ik ook diverse blogs hieraan gewijd. Op de een of andere manier is de knoop doorhakken toch een stuk lastiger dan ik had verwacht en het heeft uiteindelijk 2 jaar geduurd voor we daadwerkelijk onze droom tafel kochten.

Tafel van Zenzahome en wandpaneel laten maken in Tunesië.

Witte Arabische Tafel

Witte Arabische eettafel

Onze droomtafel is een witte Arabische tafel geworden. Het is whitewash/wit en van hout. In de eettafel zit een mooi patroon gekerfd, zoals je kunt zien op de foto. Al met al heeft deze tafel samen met het wandpaneel een oosterse look.  We hebben gekozen voor een bankje aan een kant en stoelen aan de andere kant. Het bankje is lekker knus en er passen makkelijk 3 mensen aan een kant op. Behalve dat ik de tafel heel erg mooi vind qua style, merk ik wel al dat we er niet ‘zomaar ‘ aan kunnen eten. Er moet echt een tafelkleed op. Placemats alleen zijn niet genoeg. Als hier tomatensaus op komt oei oei oei. Hiervoor hadden we een hoogglans houten tafel. Het voordeel hiervan was dat je hem makkelijk kon schoonmaken en zonder tafelkleed erop kon eten.

Vloer/ tapijt

Op het bankje komt een mozaïek kleed en in de huiskamer willen we een andere vloer. Dit kan van alles zijn maar we neigen richting tapijt. We hebben nu nog laminaat liggen dus ik ben alvast even bij kwantum gaan snuffelen want die hebben heel wat tapijt in de aanbieding. Mocht je deze blog op tijd lezen en je bent zelf op zoek naar tapijt dan kan ik je blij maken: Het wordt nu ook tijdelijk gratis gelegd. Maar daar staat meer over op hun website.

tapijt

op de foto: Prescott taupe en Castleton grijs beiden van Kwantum

Goed ik wil niet zo graag een donkere kleur meer en zeker geen geelachtige taferelen. Daarom zat ik zelf te denken aan grijs of taupe. De kids (of wij) zullen er geheid vlekken op gaan maken en dan is taupe wel een veilige keuze. Wordt vervolgd wat de vloer wordt maar dit is een goede optie.

Huiskamer geur/ nieuwe gordijnen / andere kussens

geurstokjes

Om in de lente stemming te komen heb ik een aromaflesje neergezet met geurstokjes. Hij ruikt zo lekker en geeft zoveel geur af dat ik hem steeds een paar uur om de dag openzet. De huiskamer ruikt naar bloemetjes. Verder is het super leuk eens even door de kruidvat folder te bladeren voor inspiratie. Ze hebben naast beauty producten altijd wel leuke items die goed in de huiskamer passen.

Houten jaloezieën die krijgen we ook binnenkort. We hebben nu een wandpaneel. Die hing er al toen we het huis kochten en ik vond het best mooi. Echter zijn ze best onpraktisch. Ze houden de warmte van de kachel tegen en je kan er vanaf buiten makkelijk door naar binnen kijken. Dus binnenkort dus houten jaloezieën.

kussen wit met gouden glitters

op de foto de kussens: Splash en Carrara beiden te koop bij Kwantum

En dan ga ik nog even opzoek naar lente kussentjes voor op de bank et voila. Een lente huis I love it.

Tot de volgende blog!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.