Lifestyle

Woontrends najaar 2020

By  | 

We zijn allemaal druk, de vakantie is voorbij en we gaan er weer voor met zijn allen. Zelf ben ik bijvoorbeeld gelukkig weer helemaal back to business terwijl mijn moeder die in het toerisme werkt helemaal geen uitzicht op werk heeft. Het is een vreemde tijd voor ons allemaal. Naast mijn werk als actrice en presentatrice schrijf ik al jaren blogs. Ik heb deze blog al 7 jaar. Het begon eigenlijk met blogs schrijven over kleding en make-up. Maar na een tijdje merkte ik dat ik veel liever schreef over interieur. Het gekke is dat ik mijn liefde voor interieur volledig heb ontwikkeld door deze blog. Nou goed dus vandaar ook weer even een nieuwe blog namelijk: Woontrends najaar 2020 geïnspireerd door haco wonen.

Woonkamer met planten en hout inspiratie haco wonen.

Hout hout hout

Hout zie je nog steeds overal in het interieur. Waarschijnlijk omdat hout een zachte of juist robuuste uitstraling geeft. Daarnaast brengt hout een soort gezelligheid en warmte met zich mee. En niet geheel onbelangrijk: hout is all natural. Wist je dat bomen na 20 tot 120 jaar geoogst kunnen worden? Hout is dus een mooi duurzaam product en je kunt er zoveel mee. Wil je niet meteen een grote houten tafel in je woonkamer? Begin dan eens met een boomstamkrukje of een houten wand decoratie aan de muur.

De kleuren (warm) rood en bruin zijn very trendy

Ik heb niet echt goede voorbeelden waar deze twee kleuren tegelijk worden gecombineerd, want dat worden ze niet. Wel staan beide kleuren hun mannetje solo in deze najaarstrends. De romantische interieur look is hot and happening. Bij zo’n romantisch interieur kun je denken aan sierlijke kaarsen en schilderijen met roodtinten. Samen met ronde vormen, warmrode tinten en rijke materialen als satijn of items van fluweel kom je al een heel eind.
Ja en wat betreft bruin, die maakt gewoon weer een comeback. De populaire zand/karamel/terracotta kleuren worden nu weer aangevuld met bruin. Door verschillende aardse bruintinten met elkaar te combineren ontstaat een mooi ton-sur-ton effect.

Woontrends najaar 2020

Willen we meer of minder planten?

Het antwoord is more is more. De kleur groen zien we nu veel terug ook. Dit kan zijn als een daadwerkelijke kleur zoals een mint groene bank, groen behang of groene accessoires. Maar ook in de vorm van heel veel planten. Planten zijn multi-functioneel. Ze zorgen voor meer zuurstof in huis. Daarnaast staan ze fantastisch in kleine potjes of juist in een grote pot. En als klap op de vuurpijl kleuren ze je interieur een beetje groen. Oh en had ik al geschreven dat planten duurzaam zijn? Ik geef zelf iemand liever een plant cadeau dan een bos bloemen. Van een plant kun je als je die goed verzorgt jaren genieten.

Tot zover deze blog Woontrends najaar 2020. Check ook woontrends 2021 voor inspiratie voor het nieuwe jaar. Tot de volgende interieur blog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.