Lifestyle

Zo bereid je je goed voor op festivals

By  | 

Zo bereid je je goed voor op festivals

De zomer is voor veel mensen de tijd om naar festivals te gaan. Het duurt nog even, maar voordat je het weet staat het festivalseizoen alweer op de stoep en sta je weer dagenlang met je polsbandjes te dansen bij de leukste events. De meeste tickets worden ook rond deze tijd al verkocht. Met alle festivals in zicht is het alvast tijd om je goed voor te bereiden op de dagen die je spendeert in een tentje op het festivalterrein. Hoe vaker je gaat hoe beter je hierin wordt, maar wat extra tips zijn niet overbodig.

Neem niet te veel mee

Een logische tip, maar veel mensen gaan hier de mist in. Het liefst neem je zo weinig mogelijk spullen mee het festivalterrein op. Neem alleen zo veel outfits mee als dagen dat je er bent. Kun je er ook in slapen? Top! Beperk het voor de rest het liefst zo veel mogelijk. Neem ook zo min mogelijk waardevolle spullen mee. Je bent toch op een terrein met duizenden andere mensen, je weet nooit wat ermee gebeurt of waar je spullen terechtkomen. Maak bijvoorbeeld sleutellabels met je gegevens vast aan de dingen die het meest waardevol zijn. Mocht er toch iets onverhoopt kwijtraken, is er een kans dat iemand zo lief is om contact met je op te nemen. En deze quote vind geweldig: If you can’t afford to lose it, don’t bring it!

Foto:
Hanny Naibaho

Eet genoeg en gezond

Vaak is eten iets waar op een festival niet echt veel tijd voor genomen wordt. Zo zijn er mensen die de hele dag overleven op een paar mandarijnen. Het is echter wel handig om wat voedzame dingen mee te nemen die ook nog eens vol energie zitten. Zo hoef je niet veel te eten en zit je toch de hele dag vol. Zelf eten meenemen is sowieso handig, omdat je anders al snel enorm veel geld kwijt bent aan eten en drinken wat je bij kraampjes op het terrein koopt. Wees dus verstandig en verzorg (een deel van) je eigen eten.

foto: Pixzolo Photography

Slaap is wel echt belangrijk

Je bent natuurlijk meerdere dagen aan het feesten en slaap is niet iets wat voorop staat tijdens die dagen. Toch is het belangrijk dat je elke nacht wat slaap krijgt om er de volgende dag weer helemaal tegenaan te kunnen. Neem oordoppen mee zodat je het lawaai om je heen helemaal kan blokkeren. Probeer elke nacht een paar uur slaap te pakken, al zijn het maar vier uurtjes. Doe als het nodig is tussendoor een dutje. Het is wat en daarmee zorg je er toch voor dat je gewoon volop kunt feesten. Oh en als je rookt? Stop dan met roken als je uitgefeest bent.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.