Lifestyle

Zo creëer je een modern interieur

By  | 

Zo creëer je een modern interieur

Een modern interieur; het is niet voor iedereen weggelegd. De een wil namelijk een gezellig en knus landelijk interieur, terwijl de ander liever kiest voor iets industrieels. Er zijn zo ontzettend veel stijlen en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Misschien wil je wat stijlen combineren of wil je gewoon dat jouw huis als thuis aanvoelt en geef je helemaal niet om interieurontwerpen. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat men kiest voor een modern interieur wat zo uit een stijlgids zou kunnen komen. Het heeft een strak karakter, een minimaal aantal kleuren en decoraties en voelt aan alsof het uit de toekomst komt. Als je zeker weet dat je voor een modern interieur wilt gaan, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. We geven je graag wat ideeën ter inspiratie en wellicht kun jij binnenkort jouw interieur omtoveren met een moderne uitstraling.

pvc vloeren
modern interieur, Pvc vloer gespot op carpetright.nl

Kies voor één kleur met meerdere tinten

Iets wat erg modieus en tegelijkertijd modern is in de interieurwereld, is het gebruik van slechts één kleur in je volledige interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur grijs, waarbij je grijstinten met elkaar combineert. Zo kun je een lichtgrijze bank plaatsen op een van de vele grijze of witte pvc vloeren die je tegenwoordig overal ziet. Zo’n pvc vloer past uitstekend binnen een modern interieur, aangezien het er strak uitziet, gemakkelijk onderhoudbaar is en duurzamer dan andere materialen. Daarbij is een pvc vloer ook voordelig aan te schaffen, wat natuurlijk fijn is voor de portemonnee. Zo blijft er naast het investeren in een goede vloer nog voldoende budget over voor de rest van het huis! Kies daarnaast voor decoraties en gordijnen in een antracietkleur en leg een lichtgrijs of wit vloerkleed neer. Vind je dit nu iets te saai, dan kun je ook een felle kleur uitzoeken die je erbij combineert als accentkleur. Denk aan een volledig grijs interieur met aqua kleurige accessoires.

Houd het strak bij een modern interieur

Een modern interieur zit niet vol met decoraties en tierlantijntjes. Houd het geheel strak, minimalistisch en krachtig. Probeer de stylist in jezelf los te laten en kijk kritisch naar elk item wat je in huis haalt. Draagt dit bij aan het decor of is het alleen maar extra opvulling van lege plekken? Lege plekken in huis kunnen net zo goed een statement maken als grote decoratie objecten. Dat hoeft niet per se saai te zijn, maar kan juist ook veel kracht uitstralen. Probeer eens wat inspiratie op te doen en te zoeken naar huizen van grote artiesten, die hun huis hebben laten inrichten door interieurstylisten. Dan kom je waarschijnlijk hetzelfde idee meerdere keren tegen.

Audiovisueel 

Er is tegenwoordig bijna niemand meer die geen televisie in huis heeft staan en zelfs een paar mooie muziekspelers. Mocht je deze nog niet in huis gehaald hebben, raden we dit ten zeerste aan. Zeker in een modern interieur kun je deze goed gebruiken. Er zijn meerdere manieren om deze te verwerken in je inrichting. Zo kun je ze – in het kader van het zo strak mogelijk houden – integreren met je interieur en proberen weg te werken. Laat bijvoorbeeld audioboxen inbouwen in je keukenkasten, zodat je ze niet ziet. Je kunt er ook voor kiezen om deze juist pontificaal in beeld te zetten, zeker als ze een gaaf design hebben. Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat goed bij jou en je gezin past, maar zoals je ziet zijn er mogelijk genoeg! Wat is jouw ideale tip om te zorgen voor het ideale interieur?

inspiratie foto gespot op Pexels.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.