Lifestyle

Zo haal je een Scandinavisch interieur in huis

By  | 

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur. Het wordt steeds populairder: een Scandinavisch interieur. Een rustige woonstijl die vooral te herkennen is aan de lichte kleuren, natuurlijke materialen en strakke lijnen. Met een Scandinavisch interieur lijkt jouw huis groter, frisser en strakker. Ben je op zoek naar wooninspiratie? Lees dan snel verder.

Kies voor lichte kleuren

Dit interieur kenmerkt zich vooral door de lichte en zachte kleuren. Denk hierbij aan witte muren en lichtkleurige meubels. Vooral wit, beige en lichtgrijs zijn veel terug te zien. Alleen de kleinere accessoires hebben bij een Scandinavisch interieur een kleur. Meestal is dit een strakke, zwarte vakkenkast of een andere accessoire.

Raamdecoratie

Hoe groot of klein jouw ramen ook zijn, raamdecoratie bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van jouw woning. Bij een Scandinavisch interieur passen shutters of jaloezieën goed. Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die je met een koord bedient. Shutters zijn horizontale luikjes en hebben een stoere, strakke look. Beiden kunnen op maat gemaakt worden, waardoor ze perfect staan in jouw woonkamer, slaapkamer of keuken. Shutters en jaloezieën laten beiden veel daglicht door, wat goed past bij een Scandinavisch interieur.

Natuurlijke materialen

In een Scandinavisch interieur zijn de natuurlijke materialen onmisbaar. Vooral hout wordt vaak gebruikt. Bijvoorbeeld beuken-, essen- of berkenhout. Dit zijn lichte houtsoorten die goed bij deze woonstijl passen. Hout is voor bijna alles te gebruiken. Denk aan de vloer, een mooie eettafel of zelfs een hele keuken. Het leuke aan hout is dat je hiermee ook veel zelf in elkaar kunt zetten. Bijvoorbeeld een eettafel: bind een paar mooie planken aan elkaar en zet hier stalen poten onder. Supermooi, strak en het allerleukste: zelf gemaakt! Zo kun je gemakkelijk je woonkamer inrichten, in de Scandinavische stijl.

Scandinavisch interieur
Photo by Camylla Battani

Planten

Behalve de natuurlijke materialen in de meubels en vloer, kan je de natuur ook in huis halen met planten. En dan het liefst zo groot mogelijk. Een grote plant zorgt voor een fijne sfeer en werkt daarnaast ook nog eens luchtzuiverend. Ideaal! Droogbloemen zijn ook weer helemaal terug. Wat dacht je van een ronde vaas met daarin grote, zachte droogbloemen in een lichte kleur? Prachtig!

Minimalistische accessoires

Bij een Scandinavisch interieur is het de kunst om zo weinig mogelijk spullen te hebben. De woonstijl staat bekend om rust, opgeruimd en strak. Dit betekent dus ook: geen rommel! Uiteraard is er wel een beetje ruimte voor accessoires. In deze stijl komen veel accessoires met zwarte lijnen voor, zoals een (foto)lijst. Een groot vloerkleed is ook onmisbaar in deze setting. Net als strakke, industriële (vloer)lampen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.