Lifestyle

Zo verdien je een extra zakcentje met oude munten

By  | 

Zo verdien je een extra zakcentje met oude munten

Heb je vroeger munten verzameld? Dan kom je deze verzameling tijdens het opruimen misschien wel weer tegen. Als je er eigenlijk nooit naar omkijkt, besluit je de munten mogelijk weg te doen. Gooi ze nooit klakkeloos in de prullenbak, want je kunt een extra zakcentje verdienen met oude munten. Sommige oude munten kunnen zelfs veel geld waard zijn. Vandaar dat oude munten verkopen interessant kan zijn. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit aanpakken. Daarom helpen wij jou in deze tekst een extra zakcentje te verdienen met de verkoop van oude munten.

Zo verdien je een extra zakcentje met oude munten
foto: Goudwisselkantoor.nl

Niet alle oude munten zijn geld waard

Wie denkt dat alle oude munten geld waard zijn, heeft het mis. Er zijn namelijk genoeg oude munten die door de jaren heen hun waarde hebben verloren. Mogelijk dat een verzamelaar je er nog een klein bedrag voor geeft, maar de kans is klein dat je er een leuk bedrag aan overhoudt. Reken je daarom niet direct rijk als je oude munten tegenkomt tijdens het opruimen.

Teleurstelling voorkomen

Om teleurstelling te voorkomen, doe je er goed aan uit te zoeken welke munten je bezit. Richt je hiervoor tot het internet. Typ enkele kenmerken van de munt in een zoekmachine in en de kans is groot dat je direct een aantal resultaten krijgt. Komen sommige van deze resultaten overeen met de munt die jij bezit? Dan weet je welke munt het is. Je kunt vervolgens specifiek op deze munt zoeken. Plak er eventueel een term als ‘waarde’ aan vast en je hebt een idee wat je voor de munt kunt vragen.

Laat munten taxeren om de waarde te bepalen
Veel mensen proberen zelf de waarde van oude munten te achterhalen, maar dit is niet verstandig. Waarom niet? Omdat je over specifieke kennis van munten moet beschikken om in te schatten wat de waarde ervan is. Wie toch zelf aan de slag gaat, kan de waarde van zijn oude munten (veel) te laag inschatten. Reden genoeg om oude munten te laten taxeren voordat je een prijs vaststelt.

Wil je oude munten laten taxeren? Neem ze dan eens mee naar een goudexpert. Wanneer hij zo’n munt onder ogen krijgt, kan hij je vaak snel vertellen wat de waarde ervan is. Het grote voordeel is dat een goudexpert niet alleen naar de goud- of zilverprijs kijkt. Hij zoekt namelijk ook uit of er sprake is van verzamelwaarde. Als dit het geval is, kunnen oude munten je veel geld opleveren.

Gouden munten verkopen
Wie zijn oude munten van goud meeneemt naar een goudexpert voor een taxatie, kan hier naderhand direct zijn goud verkopen. Na afloop van de taxatie brengt de professional namelijk een bod uit op jouw munten. Kan het bedrag je bekoren? Accepteer het voorstel dan. Je krijgt het geboden bedrag vervolgens contant uitgekeerd, waardoor je niet hoeft te wachten op jouw geld. Extra bijkomstigheid van verkopen aan een goudexpert is dat je altijd en eerlijke prijs voor jouw goud krijgt. Verkoop je oude munten online? Dan is dit doorgaans niet het geval. Tot zover deze blog: Zo verdien je een extra zakcentje met oude munten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.