Lifestyle

Zomerse koffie-ideeën

By  | 

Zomerse koffie-ideeën

Kan jij net als ik niet zonder je dagelijkse portie cafeïne? Dan wil je zeker verder lezen. In de zomer heb ik minstens evenveel nood aan koffie als in de winter. Maar toch betrap ik mezelf erop dat ik al snel een kop zet en die dan niet helemaal leeg drink. Soms is het echt gewoon te warm voor warme dranken. Daarom heb ik me verdiept in oplossingen om ook in de zomer te kunnen genieten van een heerlijk bakje troost. Hallo, ijskoffie! 

Heerlijk frisse ijskoffie

In de Verenigde Staten zijn ze al langer fan, maar hier is het nog niet helemaal doorgebroken: de ijskoffie. Op menukaarten vind je ‘m terug onder de naam frappuccino, café frappé of café freddo. Houd je ogen er maar voor open!  Nochtans is het de ultieme mix tussen koffie en verfrissing. Je kan deze ijskoffies in de supermarkt kant-en-klaar kopen, maar het is eigenlijk zo eenvoudig zelf te maken, dat dat zonde van het geld zou zijn. 

Blender

Om te beginnen heb je een blender nodig. Maak twee kopjes espresso van de beste kwaliteit. Nog lekkerder wordt het als je koffie zet met versgemalen koffiebonen, natuurlijk. Vervolgens voeg je vanillesuiker en gecondenseerde melk toe. Blend alles tot je een heerlijk romig geheel hebt. Laat – uiteraard – afkoelen. Gooi wat ijsklontjes in een gekoeld glas en voeg de ijskoffie toe. Afwerken met een toren vol slagroom is altijd een optie!

Verschillende soorten koffie gespot op koffiemarkt.be

IJskoffie: de basic versie

Moet het snel gaan? Dan heb ik een heerlijk én snel én verfrissend én oppeppend koffie-ideetje voor je. IJskoffie, dat is eigenlijk gewoon ijs en koffie. Zo simpel kan het zijn! 

Gooi twee ijsblokjes in een groot glas. Zet twee kopjes stevige espresso. De sterkste illy koffie bijvoorbeeld, die is ideaal. Giet je espressootjes over de ijsblokjes en zie the magic happen. De koffie zal langzaam de ijsblokjes wat doen wegsmelten. Maar wacht niet! Drink meteen van je heerlijke ijs-espresso. Je zal tegelijk de warmte van de koffie en de koude van de ijsblokjes proeven. Heerlijk! 

koffiemarkt
Afbeelding Zomerse koffie-ideeën : Koffiemarkt

IJskoffie voor gevorderden

Verkocht? Dan kan je naar het volgende ijskoffie-level. Wat dacht je van een frappuccino met karamelsaus? Of een ijskoffie met amarettini (die heerlijke Italiaanse ronde koekjes)? Maak ijskoffie-ijsjes, experimenteer met plantaardige melk in plaats van gecondenseerde melk, ga voor een café frappé met Nutella… Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt er wel een recept voor. Geloof ons, ijskoffies zijn voor volwassenen wat milkshakes zijn voor kinderen! Tot zover deze blog: Zomerse koffie-ideeën