Kinderen

Zwangerschapsdieet

By  | 

Zwangerschapsdieet

Zwangerschapsdieet, het klinkt fout, maar als je het gezond doet is het heel fijn. Met de zwangerschap van mijn eerste kind was ik  op het einde 85 kilo. Ik begon die zwangerschap met 58 kilo. Ik was super veel aangekomen wel 27 kilo! Dat had er ook mee te maken dat ik echt alles at wat los en vast zat. Ik wilde genieten van mijn zwangerschap.

2e kind

Met mijn 2e kind wilde ik niet zo veel aankomen. Dus besloot ik een zwangerschapsdieet te volgen. Het is een soort van healthy dieet waarbij je zo gezond mogelijk eet en jezelf niet hoeft uit te hongeren. Hier begon ik  de eerste maand mee en daarna pas weer na de erge cravings maanden.
*Note ik ben geen diëtist, dit is gewoon mijn eigen story.
*Note2 Ik heb gewoon gegeten en absoluut niet minder gegeten, alleen greep ik dus naar iets gezonds als ik trek had. Toch noem ik het een zwangerschapsdieet, omdat ik toch moest letten op wat ik at.

BTW Ik heb geen striee gehad. Klik hier om te lezen hoe ik omging met Rust, Regelmaat en Reinheid.
zwangerschap mooie huid

Maand 1/ 0-4 weken

Gelukkig heb ik nog niet echt last van Cravings of misselijkheid. Omdat ik weet dat ik misschien later in de zwangerschap geen Nee! meer kan zeggen tegen bepaalde vette dingen eet ik deze maand zo calorie arm mogelijk. Ik laat de pasta/aardappelen en brood staan. Ook eet ik nog helemaal geen vette dingen. Ik eet veel (groente/kippen)soepen, Salades, gebakken groentes met vlees. Ik drink geen zoethoudende drankjes alleen koffie thee en water. Deze maand kom ik 1 kilo aan

Maand 2+3 / 4-12 weken (kotsen)

Ik ben super misselijk. Echt zo misselijk dat ik 3 keer per dag moet kotsen. Het is niet te doen dus ga ik naar de dokter. Deze gaf mij Emesafene. Ook geen pretje, maar goed de misselijkheid stopte wel gelukkig als ik mijn medicijnen braaf in nam. Doordat ik zo misselijk was had ik niet veel trek. Ik at wel  al wat vetter. Mc donalds werd mijn favoriet. Ik was in een klap opeens verslaafd aan Ice-cappucino en Cheeseburgers. Ik kon makkelijk 4 cheeseburgers bestellen voor mezelf. Deze 2 maanden kwam ik weinig aan door het vele kotsen. +3kilo
Mounira

Maand 4 ( klein buikje)

Ik ben klaar met de misselijkheid. Ik begin nu pas een mini buikje te krijgen. Niemand kan het nog echt zien. Die eerste kilo’s gaan bij mij altijd eerst in mijn benen en billen zitten. Dat was bij mijn eerste zwangerschap ook zo. Ik krijg er allemaal nieuwe cravings bij. Zo ben ik nu ook verslaafd aan Ice-tea. Ook iets wat ik hiervoor nooit dronk. +1 kilo

Cravings

Ice Coffee met slagroom (dronk ik nooit)
Ice Tea (dronk ik ook nooit)
Komkommer ( vond ik nooit lekker)
Cheeseburgers ( bah! alleen als ik ze zelf maak, maar nu moeten ze perse van de MCdonald zijn)
Augurk/kaas/paprika op crackers (Tja..snap ik zelf ook niet)
Drop ( en dan alleen honing drop en trekdrop)
Sushi ( rauwe zalm mag niet en hier had ik heel veel trek in stiekem toch wel 4 keer aan toegegeven!!STOUT!! (Sushi restaurant beloofde me dat het vers was)
Blauwe Kaas ( WTF? geen idee maar Pizza met blauwe kaas leek me heel lekker en heb ik toch 3x gegegeten ondanks dat het niet wordt aangeraden)

Maand 5 (cravings)

Ik zie er nog steeds niet zwanger uit. Als ik mijn legging met een wijdere blouse draag ziet niemand het. Ik heb nu vooral veel trek in brood. Het liefs brood met mayonaise en kaas. Toch probeer ik het brood dan te vervangen door volkoren crackers. Ik ben zelf altijd een chocolade fan en nu begint de trek in chocola weer terug te komen. Dus drink ik dan cholademelk. Liever 2 bekers chocolademelk dan een hele reep. Oh Ik heb veel slaap nodig! Als het ook maar even kan ga ik in bed liggen en val ik als een blok in slaap. Ik eet deze maand weer redelijk goed. +4Kilo

Dag Menu Voorbeeld tijdens zwangerschap.

Ik heb doorgestreept wat ik niet vaak at, maar soms:
Ontbijt:
Thee
Bruine Boterham Appelstroop + Pindakaas

Tussendoor:
Appel of Ontbijtkoek
Thee of Koffie Verkeerd

Lunch:
Crackers met kipfilet/Kaas/Paprika/Augurk
OF Salade Geitenkaas zonder brood
Of Groentesoep zonder brood

Tussendoor:
Liga/Koek
Thee

Avondeten:
Gebakken Groente met Vlees/Kip

Cravings avond laat:
Drop en Rijstwafels

Wat  ik probeerde niet te eten:
Chips, snoep, brood,rijst,pasta

Maand 6 ( Nieuwe kleren nodig)

Oke Ik zie er zwanger uit. Opeens heb ik een buik en mijn gezicht is ook wat voller.Mijn haar valt totaal niet meer uit en ziet er heel gezond uit. Volgen mijn man ‘straal’ik. maar stiekem maak ik me een beetje zorgen, vamaf nu wordt het steeds zwaarder.
Bij de H&M koop ik een paar zwangerschaps spijkerbroeken/leggings in maat 38. Deze zaten super en groeiden elke maand mee. +4 kilo

Maand 7 (tijd voor babykamer)

Oke we weten nu dat alles goed is met onze dochter en nu begin ik pas met de babykamer! Uren lang ben ik aan het struinen op het internet. Ik heb honger! Het blijft moeilijk om gezond te blijven doen. Ik lust opeens geen fruit meer. Ik denk de hele dag aan Pizza, Burgers, Cips en Snoep. Toch blijf ik sterk. Ik blijf trouw gezond eten. Ik prop mezelf vol met rijstwafels. Soms doe ik chocopasta op mijn rijstwafels. +2 kilo. Rond deze maand hadden mijn vriendinnen een babyshower gepland, maar ik voelde me niet lekker en heb die niet door laten gaan. Lees hier de tips  betreft spelletjes, eten en cadeautjes van Linda voor een leuke babyshower. De shower is uiteindelijk een klein geboortefeestje geworden!
shopping queens vips

Maand 8

Ik heb nog steeds veel honger en ben ook snel moe. De opnames van ShoppingQueens vallen me zwaar. Ik wil niet shoppen maar slapen! En Ik ben bijna klaar met de babykamer en alle benodigdheden. Ik ga ook al eerder met verlof. Echt! Ik vind het met 34 weken wel welletjes. Ik heb gewoon last van extreme vermoeidheid in dat laatste trimester. Dat had ik met Noah ook. Ik slaap veel en ik blijf keurig gezond eten. Er gaat veel soep/ gebakken/ groente en vlees in. Vis probeer ik ook maar ja vind ik niet zo lekker dus alweer snel klaar mee. +3 kilo
mounira mansour zwanger

Maand 9

Yes! Eindelijk het is bijna zover. Nu mag ik van mezelf gewoon eten waar ik zin in heb. Het is de laatste maand en ik wil best  ‘genieten’. Mijn buik is groot, maar niet zo groot als die met Noah. Ik heb tot het eind gepast in mijn zwangerschapsbroek maat 38 van de H&M.

+3 kilo

Eindstand ik ben 21kilo in totaal aangekomen. Oke veel vrouwen komen minder aan. Maar goed als ik dit dieet niet had gevolgd dan zat ik vast weer bijna tegen de 30 kilo aan. De 21 kilo valt me reuze mee! Want 8 kilo daarvan is baby +placenta +bloed+vruchtwater. Volgende keer zou ik het weer precies zo doen.

#Note Ik weet dat er vrouwen zijn die veel minder aankomen…Moet je nagaan hoeveel ik zou zijn aangekomen als ik me had laten gaan en dat is natuurlijk nergens voor nodig.

En #Note 2 Ik weet hoe bijzonder het is dat je überhaupt een kindje mag krijgen en dat het niet uit zou moeten maken hoeveel je aankomt.

#Note 3 Nimra is een gezonde baby en ze woog bij geboorte maar liefst 4 kilo!

4 Comments

  1. Pingback: Zwangerschapsregime

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.