Lifestyle

Zwart stopcontact

By  | 

Zwart stopcontact? Het belang van de schakelaar

Een nieuwe woning, of bezig met de verbouwing en planning, het is véél! En wat we dan massaal vergeten, nadat we de muren prachtig strak in de verf hebben? Dat we die lelijke vergeelde opbouw stopcontacten niet hebben vervangen. Plus dat het gewoon zonde is dat je niet die dubbele USB-poort in de muur hebt, waardoor je moet gaan vechten om een beetje stroom.

Daar denk je toch ook niet aan, als je de verbouwing plant? Ik heb mezelf eens ondergedompeld in het tal van mogelijkheden voor de afwerking van een stopcontact en lichtschakelaars en de grootste vondsten voor je opgesomd.

Wat is schakelmateriaal?

Schakelmateriaal zijn de druk- en draaiknoppen waarmee je onder andere jouw lampen aan- of uitdoet, de verlichting dimt en de stopcontacten in de wand. Spoiler alert- Schakelmateriaal heb je in allerlei soorten en maten en de keuze die je maakt, maakt écht het verschil in comfort en sfeer in jouw woning.

Inbouw stopcontact of opbouw stopcontact?

Dat begint al bij het bepalen of jij een opbouw of inbouw stopcontact of -schakelaar wilt! Als  de  muren straks helemaal glad en strak zijn, wil je geen enorme opbouw schakelaar. Heb je de nodige inbouwruimte in de muur? Dan gaan we dus voor een inbouw stopcontact!

Zwart stopcontact

Ben je dan klaar?

Wel nee! Zo kwam ik erachter dat ik voor mijn ledverlichting beter speciaal schakelmateriaal kon gebruiken, dat op ledverlichting is aangepast. Dan gaat het bijvoorbeeld langer mee. Enna zo’n verbouwing, wil ik het voorlopig wel even laten zitten!

TIP: Gebruik niet direct het filter, maar scroll even een paar tellen door de pagina’s heen. Gewoon leuk en goed om even wat ideeën op te doen.

Wit, zwart of toch liever rose goud?

Heb je een gekleurde muur? Denk er dan aan om jouw schakelmateriaal aan te passen naar een passende kleur. Het zijn zulke kleine details, waarvan je misschien helemaal niet hebt gerealiseerd wat er mogelijk is. Ik kan je wel vertellen, jouw keuze maakt écht verschil!

Heb je in jouw badkamer alle kranen bijvoorbeeld in rosé goud afgewerkt? Dan is het een goed plan om ook jouw stopcontacten en schakelmateriaal in dezelfde kleur te installeren. Of word jij helemaal zen van woestijnachtige beige tinten? Dan hebben ze het schakelmateriaal zélfs in de kleur ‘Sahara’ die daar prachtig mee blendt.

En nu lekker, als een kind in een snoepwinkel, een uurtje stopcontacten uitzoeken! Ik beloof je dat als het af is, je zult zien dat dat het waard is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.